Vandaag wordt regenachtig en winderig

PHOTO_NEWS
Vrijdagmiddag is er veel bewolking en zijn er perioden met regen. De wind waait zwak tot matig, eerst uit het zuiden tot zuidwesten, later uit noordelijke richtingen. De maxima gaan van 4 graden in de Ardennen tot zowat 7 graden elders.

Vanavond en in de nacht van vrijdag op zaterdag zijn er aanhoudend perioden met regen. Hoog in de Ardennen krijgt de neerslag een winters karakter. De minima schommelen tussen min 1 graad op de hoogten en zowat 4 graden elders.

Zaterdag verschijnen er van het westen uit enkele opklaringen maar ook buien, mogelijk met korrelhagel, onweer of natte sneeuw. Hoog in de Ardennen valt sneeuw. Later in de namiddag worden de opklaringen over het westen van het land geleidelijk breder. Er waait een matige, aan zee een vrij krachtige noordwestenwind. De maxima bedragen 1 graad op de Hoge Venen en 4 tot 6 graden elders.

De nacht van zaterdag op zondag wordt koud met brede opklaringen. Er is kans op ijsplekken en mistbanken. De minima gaan van 0 tot min 5 graden.

Zondag is het eerst droog met opklaringen. Later neemt de bewolking toe en in de avond of nacht volgt er lichte regen vanuit het westen. De hele volgende week is er veel bewolking, het regent regelmatig en soms staat er ook veel wind. De middagtemperatuur schommelt rond 8 graden.