Vandaag winterse buien mogelijk, maar eind volgende week halen we opnieuw 21 graden

Thinkstock
Vandaag is het nog bibberen bij winterse temperaturen, maar erg lang gaat dat niet duren. Eind volgende week halen we immers opnieuw 21 graden. Deze namiddag verdwijnen de lage wolken en wisselen enkele opklaringen af met nog steeds vrij veel wolken, zo meldt het KMI. Eerst is er nog kans op enkele buien die eventueel hier en daar wat winters kunnen zijn. Later wordt het, met uitzondering van Hoog-België, overwegend droog. De maxima schommelen van 5 graden in de Hoge Venen tot 10 graden in Vlaanderen. 

Morgenochtend krijgen we brede opklaringen. Daarna verschijnen er meer wolken, maar lokaal en vooral dan over het westen en het zuidwesten blijven de opklaringen breed. Het blijft droog en het wordt zachter dan de voorgaande dagen met maxima van 11 graden in de Hoge Ardennen tot 16 graden in het centrum.

Dinsdagochtend is het eerst zonnig, maar stilaan verschijnen er meer en meer hogere wolkenvelden vanaf de Franse grens. In de namiddag ontwikkelen er zich ook stapelwolken waaruit een paar lokale buien kunnen vallen.

Woensdag verwacht het KMI veel wolken met soms lichte regen of motregen. In de namiddag wordt het droger met kans op enkele opklaringen. De maxima liggen tussen 12 en 16 graden.

Donderdag wordt een meestal zonnige en warme dag met maxima van 16 tot 21 graden. Er waait een matige oostenwind. Ook vrijdag krijgen we veel zon bij maxima van 16 graden in de Hoge Venen en aan de kust tot 21 graden in het centrum. De oostenwind is matig, aan zee draait hij later naar het noordoosten.

Zaterdag is het nog steeds overwegend zonnig. Het kwik stijgt in de meeste streken tot rond 20 graden.

Zondag lijkt het nog steeds zonnig te blijven met aanhoudend maxima rond 20 graden.
1 reactie

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • Gerda Rousseau

    Gelukkig wordt het wat warmer, anders zou ik vrijdag, als we geland zijn op Schiphol, nogal kou lijden, na drie maanden in de tropen... Dan is 20°C eigenlijk nóg weinig!