Vandaag veel regen en kans op sneeuw, hagel én onweer

Thinkstock
Vandaag wordt opnieuw een heel wisselvallige dag, met regelmatig buien met regen, soms zelfs met smeltende sneeuw of korrelhagel. Een donderslag is daarbij niet uitgesloten. Dat meldt het KMI. In Hoog-België vallen sneeuwbuien en vooral op de Ardense Hoogten wordt een sneeuwlaag van meerdere centimeters gevormd. De maxima bedragen 0 tot 3 graden in de Ardennen, en 5 tot 7 graden in het westen.

Vanavond en -nacht kunnen lokaal nog een paar buien vallen van (smeltende) sneeuw, maar blijft het ook dikwijls droog. We verwachten opklaringen en vooral in Hoog-België ook wolkenvelden. Er is kans op aanvriezende mist. In de meeste streken vriest het licht met minima van 0 tot -3 graden. Aan de kust is het zachter met minima rond +3 graden. 

Zon en wolkenvelden wisselen elkaar morgen af. Soms vallen buien van regen, korrelhagel of smeltende sneeuw. In de Ardennen gaat het om sneeuwbuien. We halen maxima van 0 tot 3 graden ten zuiden van Samber en Maas, en van 3 tot 6 graden elders. Zaterdagnacht vriest het in vele streken. 

Zondag wordt het gedeeltelijk bewolkt, met zeer lokaal nog kans op een winterse bui of, in de Ardennen, een sneeuwbui. Het is kouder met maxima van -2 tot +1 graad in Hoog-België en van 2 of 3 graden elders.

Van maandag tot donderdag blijft het dikwijls droog, rustig en ook vrij zonnig. Door de nabijheid van een paar zwakke storingen kan het soms bewolkt worden en is af en toe wat lichte sneeuw niet uitgesloten. Het wordt wel kouder, met maxima die ook in Vlaanderen nog nauwelijks boven het vriespunt uitkomen.
2 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • Romain Nolf

    Er is toch een gat in de markt, kunnen ze nu de regen die hier en elders in Europa niet opvangen, en verkopen aan landen die zonder water zitten zoals nu in Kaap Stad, en andere landen, zoals in landen die olie verkopen hier in Europa zouden meer geld krijgen voor water dan olie, van olie kan je niet drinken, en het water in container schepen naar die landen brengen, als er een aanvaring gebeurd is het maar water die in de zee loopt en mensen zonder water zouden geen dorst meer hebben.

  • Sigrid Verbeke

    Eindelijk nog een beetje winter