Vandaag tot 27 graden, daarna koele aanloop naar warm weekend

Kos
Er zijn vanmiddag perioden met zon en het is warm. De maxima bedragen 24 graden in de Ardennen en dicht bij de kust tot zowat 27 graden in de andere regio's. De wind waait matig tot vrij krachtig uit zuidelijke richtingen. Aan het eind van de namiddag of avond neemt de bewolking toe gevolgd door enkele regen- of onweersbuien.

Vannacht wordt het droog over het westen en midden van het land. Over het zuidoosten kan er de hele nacht af en toe regen vallen. De minima bedragen 14 tot 17 graden.

Morgen 18 graden
Morgen is er veel bewolking met van het zuiden uit regelmatig regen. Dicht bij de kust blijft de neerslag beperkt tot enkele buien en soms is er ook wat zon. Er staat een zwakke tot matige zuidwestenwind. De maxima bedragen 15 tot 18 graden. Morgenavond wordt het droog over het westen, en in de nacht ook over het midden van het land.

Vrijdag en zaterdag is er geregeld zon. Vrijdag wordt het zowat 21 graden, zaterdag ongeveer 25 graden. Zaterdagavond of -nacht is er kans op plaatselijk onweer. Zondag kan het bij zonnige perioden meer dan 25 graden worden, maar tegen het einde van de dag ontstaan er onweersbuien.

Koeler na het weekend
Na het weekend valt er voorlopig weinig neerslag, maar het wordt wel koeler. De middagtemperatuur daalt van zowat 21 graden maandag naar ongeveer 18 graden op woensdag.