Vandaag tot 17 graden, maar wel kans op buien

Adrianna Calvo/Pexels
Vandaag klimt het kwik plaatselijk tot 17 graden in Vlaanderen, maar er is nattigheid op komst. Dat meldt het KMI. Tegen de middag kan er hier en daar een bui ontstaan. 

Het is vanochtend droog met hoge wolken. Geleidelijk verschijnt er vanuit het zuidwesten ook meer lagere bewolking en vanaf de middag gaat het regenen in het zuidoosten van het land. Elders blijft het overwegend droog, al kunnen er links of rechts enkele buitjes ontstaan.

De maxima liggen tussen 10 graden in de Hoge Venen en 16 of lokaal 17 graden in Vlaanderen. De wind waait matig uit oost tot zuidoost, ruimend naar het zuiden. 

Komende nacht wordt het overwegend zwaarbewolkt met af en toe wat lichte regen. In het uiterste westen van het land blijft het mogelijk droog. De minima liggen tussen 5 en 9 graden. De wind waait zwak uit veranderlijke richting of meestal uit zuid tot zuidoost.

Woensdag is het zwaarbewolkt met nu en dan wat lichte regen. Later verschijnen er opklaringen en wordt het overal droog. Het kwik klimt tot 15 of lokaal 16 graden. De wind is zwak uit meestal zuidelijke richtingen. Later wordt hij veranderlijk.

Donderdag wordt het zonnig met wat hoge wolkensluiers. De maxima liggen tussen 15 graden in Hoog­-België en 20 graden in Vlaanderen. De wind waait matig uit het oosten. 
1 reactie

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • Ronny Biesen

    Typisch Belgische weervoorspelling. Zon, maar ook kans op regen, enz...