Vandaag start zwaarbewolkt met kans op regen, daarna zonniger en opnieuw warmer

Photo News
Vandaag start grijs en regenachtig, maar later op de dag wordt het droog met opklaringen aan de kust. De maxima liggen tussen 11 en en 17 graden. Dat meldt het KMI.

Eerst is het zwaarbewolkt met hier en daar wat regen of een bui, eventueel nog met een donderslag. Daarna wordt het geleidelijk overal droog en verschijnen er opklaringen vanaf het noordwesten. De maxima liggen tussen 11 graden in de Hoge Venen en 17 graden in Belgisch Lotharingen, met waarden tussen 14 en 16 graden in het centrum van het land. 

's Avonds worden de opklaringen overal breder. In de nacht is het rustig en vrijwel helder, maar geleidelijk kunnen er zich nevel en mistbanken vormen. In de Ardennen en in de Kempen is hier en daar door lichte vorst aan de grond rijmvorming mogelijk. De minima liggen tussen 2 en 7 graden.

Maandag geven de weerkaarten, na het verdwijnen van nevel of lokale mistbanken, een zonnige dag met wat hoge sluierwolken aan, vooral over het noordwesten van het land. De maxima liggen tussen 15 en 18 graden. Maandagavond en in de nacht naar dinsdag blijft het rustig en licht bewolkt met hoge wolkensluiers. Wat nevel of een lokale mistbank tegen het einde van de nacht is niet uitgesloten. De minima liggen dan tussen 3 en 7 graden.

De rest van de komende week is er vaak veel zon. Het kwik klimt daarbij richting 23 graden. 
2 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


  • Thierry Deleu

    Geen regen vandaag en gisteren gezien ?

  • Bjorn Eeckhout

    Beste heren en dames weervoorspellers; Belgie is meer dan Antwerpen ,Limburg en de Ardennen he!!!!! Voor de zoveelste maal wordt grijs en bewolkt weer uitgegeven en voor de zoveelste maal is daar in Vlaanderens mooiste provincie West-Vlaanderen daar niets van te merken!!!