Vandaag nog zonnig en warm, maar frisse eerste schoolweek

Illustratiefoto.
Photo News Illustratiefoto.
Vandaag blijft het overwegend droog, meestal zonnig en warm. De maxima schommelen van 26 of 27 graden aan de kust, tussen 27 en 29 graden in de Ardennen tot 30 of lokaal 31 graden elders. Soms trekken er middelhoge wolken voorbij waaruit op het einde van de dag eventueel een (onweers)bui kan vallen. Dat meldt het KMI.

De zwakke tot matige zuid-­ of zuidoostenwind ruimt naar zuid tot zuidwest. In de loop van de namiddag ruimt de wind over het westen van het land verder naar het westen tot het noordwesten, wat voor een zekere afkoeling zorgt. Aan zee wordt de wind dan soms vrij krachtig.

Vanavond neemt de bewolking vanaf het westen toe. In de nacht van zaterdag op zondag wordt het soms zwaarbewolkt met lokaal wat regen of enkele buien. Plaatselijk is er ook kans op wat nevel of in de Ardennen lage wolkenvelden. De minima schommelen tussen 11 en 17 graden bij een zwakke tot matige en aan zee soms vrij krachtige wind uit westzuidwest tot westnoordwest.

Morgen wordt het vanaf het westen geleidelijk aan zonniger en blijft het droog. Het is gevoelig frisser. De maxima schommelen rond 20 graden in het centrum bij een meestal matige westenwind, ruimend naar noordwest.

In de nacht van morgen op maandag is het wisselend bewolkt en overwegend droog, bij minima rond 11 graden in het centrum. Er staat een zwakke, aan zee matige, westen- tot noordwestenwind.

Het schooljaar start maandag vrij mooi met brede opklaringen en geleidelijk ook stapelwolken. 

Een plaatselijk buitje is niet uitgesloten nabij de Nederlandse grens. De maxima schommelen tussen 17 en 21 graden.

Dinsdag wisselen wolken en opklaringen elkaar af. Het blijft meestal droog maar een lokaal buitje is niet uitgesloten. De maxima liggen tussen 20 en 22 graden.

Woensdagochtend neemt de bewolking snel toe vanaf het westen gevolgd door regen. In de loop van de dag trekt die regenzone naar het oosten. Op het einde van de dag verschijnen er opklaringen in het westen. De maxima komen uit tussen 18 en 21 graden.

Donderdag start met brede opklaringen maar later op de dag vormen zich wat stapelwolken. Op een zeer lokaal buitje na blijft het vrijwel overal droog. Het kwik komt niet hoger dan een graad of 19. 
Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.