Vandaag nog vaak bewolkt, maar dit weekend wordt het 27 graden

ANP
Deze namiddag is het wisselend bewolkt ten noorden van Samber en Maas. In het zuidoosten blijft het eerder helder of lichtbewolkt met enkele stapelwolken. Het blijft overal droog, meldt het KMI. Later in de namiddag worden de opklaringen breder en tegen de avond wordt het overal vrij zonnig. De maxima liggen tussen 12 graden in de Hoge Venen en 19 graden in het westen van het land.

Vanavond klaart het overal op en wordt het helder. Ook ‘s nachts blijft het helder en rustig. Mogelijk kan tegen het eind van de nacht wat nevel of mist gevormd worden in het noorden van het land. De minima zakken naar het vriespunt op sommige plekken in de Ardennen en naar zo’n graad of 6 in het centrum.

Morgen is het ‘s ochtends eerder fris, met mogelijk wat lichte grondvorst in de Ardennen en Kempen. Het kan ook nevelig zijn in het noorden van het land, en een plaatselijke mistbank is mogelijk. Al vrij snel wordt het overal helder en zonnig weer. Het wordt bovendien zachter, met maxima tussen 16 graden in de Hoge Ardennen en 21 of lokaal 22 graden in het westen. ‘s Avonds en ‘s nachts blijft het helder en rustig. De minima schommelen tussen 4 en 11 graden.

Zaterdag wordt een zonovergoten dag. Het is warm voor de tijd van het jaar met maxima van 22 tot 26 graden. Zondag verwachten we wolken en opklaringen. Er kan een lokale bui vallen, maar een groot deel van de dag blijft het nog droog. Later neemt de bewolking toe, en op het einde van de namiddag of pas ‘s avonds gaat het regenen vanaf het westen. Het is nog steeds warm met maxima van 22 tot 27 graden.

Maandag regent het in de ochtend vooral in het centrum en het oosten van het land. In de loop van de dag wordt het, afgezien van een paar lokale buien, meestal droog vanaf het westen met enkele opklaringen. De maxima komen uit tussen 14 en 19 graden, wat ongeveer normaal is voor de tijd van het jaar.

Dinsdag is het mogelijk eerst nog droog, maar in de loop van de dag verwachten we vanaf het westen perioden met regen of buien. De maxima schommelen van 16 tot 20 graden. 
1 reactie

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • Marc Statham

    Aan de kust 20 graden dus je moet al zot zijn om daar naartoe te rijden terwijl het is het binnenland minstens zalig 25 graden is.