Vandaag nog kans op een bui, maar morgen al zomers warm met temperaturen tot 25 graden

Ter illustratie
James Arthur Ter illustratie
Wolken en opklaringen wisselen elkaar vandaag af. In de loop van de dag kunnen er hier en daar nog enkele buien vallen. De maxima liggen tussen 18 graden in de Hoge Ardennen en lokaal 22 graden in de Kempen, meldt het KMI. De wind waait matig uit het zuidwesten.

‘s Avonds verdwijnen de buien geleidelijk en vannacht wordt het overal droog en licht bewolkt tot helder met voornamelijk hoge wolkensluiers. De minima liggen tussen 9 en 14 graden. De wind waait zwak uit zuid tot zuidoost.

De nieuwe week brengt beterschap voor de zonneliefhebbers.
Maandag gaven de weerkaarten droog, zonnig en warmer weer aan met in de loop van de dag vorming van stapelwolken. De maxima liggen tussen 20 graden aan zee en 25 graden in de Kempen.

Dinsdag wordt het vrij zonnig met hoge wolkenvelden. In de loop van de dag ontwikkelen zich in het binnenland stapelwolken, maar het zou nog droog blijven, al is lokale regen­ of een onweersbui niet uit te sluiten. In de avond en ‘s nachts volgen buien. De maxima liggen tussen 20 graden op het strand en 28 graden in de Kempen.

Woensdag wordt wisselvallig en vrij warm. De dag begint wisselend bewolkt met kans op enkele buien. In de namiddag wordt het onstabiel in het binnenland en ontwikkelen er zich regen­ en onweersbuien die geleidelijk naar het oosten wegtrekken. De maxima liggen opnieuw tussen 20 graden vlak aan zee en 28 graden in de Kempen.

Vanaf donderdag zakt de temperatuur. Het is nog altijd onstabiel met enkele buien en kans op onweer. Maxima tussen 18 en 22 graden. Vrijdag blijft droog, op een lokaal buitje na, bij maxima tot 22 graden. In de loop van de dag ontwikkelt zich in het binnenland stapelbewolking.

Komend weekend dient zich tot sloot droog aan. Zondag wordt het opnieuw warmer, met temperaturen tot 26 graden, maar wordt naar de avond toe de kans op buien groter. 
1 reactie

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • Georges Vande Velde

    Opklaringen ???? Wolken,wolken en nog eens wolken en dan ook nog een storende wind ! Geef ons een eerlijk weerbericht !