Vandaag iets frisser, maar in het weekend gaan we opnieuw boven 30 graden

BELGA
Deze namiddag is het overal helder. De maxima liggen rond 20 graden aan zee, tussen 23 en 26 graden in het centrum, de Kempen en de Ardennen, tot lokaal nog 30 graden in het uiterste zuiden van het land. Er staat een matige en aan zee soms vrij krachtige wind uit het noordoosten. Dat meldt het KMI.
Je cookie instellingen zorgen ervoor dat deze inhoud niet getoond wordt.
Pas je cookie instellingen hier aan.

Vanavond en vannacht blijft het op de meeste plaatsen helder. In het uiterste noorden en aan zee kan op het eind van de nacht wat meer lage bewolking vanuit het noorden binnen schuiven. In de meeste streken liggen de minima tussen 11 en 13 graden. In het uiterste zuiden blijft het wat zachter, met minima rond 16 graden. De wind blijft matig uit het noordoosten waaien.

Na het optrekken van eventueel ochtendgrijs in het noorden wordt morgen opnieuw een zonnige dag. De wind is zwak tot meestal matig en ruimt wat naar noordoost tot oost. We halen 23 graden aan de kust, tussen 24 en 27 graden in het centrum, Kempen en Ardennen en tot 29 graden in het uiterste zuiden.

Morgenavond en morgennacht blijft het helder bij minima tussen 14 en 16 graden op de meeste plaatsen. De wind waait zwak tot matig uit oostelijke richtingen.

Zaterdag bereikt opnieuw warmere lucht ons vanuit het zuidoosten. Het is uiterst zonnig en het kwik kan stijgen naar waarden tussen 29 graden in de Hoge Venen en aan zee en 32 of lokaal 34 graden in de Kempen. De zuidoostenwind is zwak tot matig.

Zondag ruimt de wind naar het westen tot noordwesten, waardoor de zeer warme lucht naar het zuidoosten verdreven wordt. De maxima liggen tussen 23 graden aan zee en lokaal nog 30 graden in Belgisch Lotharingen. Het blijft zonnig met soms enkele wolkenvelden.

Maandag is er een uitloper van het hogedrukgebied boven de Azoren tot de Britse Eilanden. We krijgen hierdoor vochtigere en koelere zeelucht aangevoerd. In deze luchtmassa kan zich in de loop van de dag stapelbewolking vormen, maar het blijft overwegend droog bij maxima rond 23 graden in het centrum.

Dinsdag wisselen wolkenvelden af met opklaringen. Lokaal is een bui niet helemaal uit te sluiten. De maxima liggen op de meeste plaatsen rond 21 of 22 graden in het centrum. Woensdag verplaatst het hogedrukgebied zich naar de Noordzee en voert daarbij wat drogere lucht naar ons land aan. We krijgen de zon meer te zien en het kwik kan stijgen naar 23 of 24 graden. Donderdag lijkt het nog overwegend zonnig en meestal droog te worden. De maxima liggen dichtbij 25 graden.
2 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


  • Achilles Cools

    Hopelijk komt er geen rampenzomer zoals vorig jaar.

  • Tina Colpaert

    Ging hele week hittegolf zijn ze hebben er terug goed naast gezeten ook aan de zee ging elke dag 25gr zijn jahhhh hoor woensdag blankenberge 18gr!!!!