Exclusief voor abonnees

Vanaf volgende week wordt het (een beetje) herfst: “Stijlbreuk met hoe zomer tot nu geweest is”

ANP
‘t Is weer voorbij, die mooie zomer. Vanaf maandag wordt het een stuk kouder dan we half augustus gewoon zijn. Bij momenten krijgen we nat en winderig weer. “Het wordt een stijlbreuk met hoe de zomer tot nu toe is geweest”, zegt weerman Frank Deboosere. “Het zal ons een beetje het gevoel geven dat het herfst is.”

“Vooral de temperaturen zullen het laten afweten”, voorspelt Deboosere. “Het wordt maximum 20 of 21 graden. Dat is twee tot drie graden frisser dan gemiddeld voor half augustus. Het weertype - wolken, opklaringen, een regenzone die passeert - zal ons een beetje het gevoel geven dat het herfst is. Vanaf maandag spelen we in een lagere categorie. Noem het de eerste tekenen van de herfst.” VTM-weerman David Dehenauw is ervan overtuigd dat die lagere temperaturen zullen aanhouden tot 22 of 23 augustus: “Een hittegolf zal er niet meer inzitten. Daarnaast is er tot volgende zondag elke dag kans op enkele buien, waarmee ik niet gezegd heb dat het vanaf maandag élke dag gaat regenen.”

Dit artikel is exclusief
voor abonnees.

Word ook abonnee en lees onbeperkt alle artikels. Meer dan 200.000 mensen gingen je voor.

 • Slechts €6,95 €4,95 per 4 wekenGeniet 1 jaar van deze voordelige prijs
 • Lees 4 weken gratisEn krijg onbeperkt toegang tot alle artikels
 • Stop wanneer je wilOok tijdens jouw proefperiode
Lees 4 weken gratis21 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Jurgen Latet

  Één heel normaal zomertje dus met een paar zeer warme dagen.

 • Bruno Steylaerts

  Hopelijk snel terug heet,wordt tijd dat die klimaatverandering ons echte zomers geeft elk jaar,zoals in de VS.Beetje zoals vorig jaar,DAT is zomerweer,niet die 18-23 graden zoals hier.

 • Francinne Declerque

  Hopelijk in september geen hete temperaturen meer. Goede zomer geweest buiten die drie bloedhete dagen geen ramp, morgen wat regen, God voor de plantjes en de boeren.

 • René Behets

  Stijlbreuk? Sorry maar dit was toch geen top-zomer? KWakkelzomer ja. Met een paar hete uitschieters. Maar tot juni zeer slecht weer!

 • Hubert Wouters

  Hopelijk krijgt het KMI gelijk. Hittegolven hoeft voor mij niet. Geef mij maar een koele herfstachtige zomer.