Twitteraar keldert Trump met één foto na uitspraak dat Puerto Rico anderen werk wil laten doen na doortocht orkaan

Twitter
Een Twitteraar heeft de Amerikaanse president Donald Trump met één foto op zijn plaats gezet, nadat die de inwoners van Puerto Rico ervan beschuldigd had dat ze zelf de handen niet uit de mouwen wilden steken na de doortocht van orkaan Maria. Die liet het eiland in puin achter.

Maria sloeg tien dagen geleden toe en maakte minsten 16 doden. Nog maar de helft van het eiland heeft weer water en amper 5 procent elektriciteit. Al snel kwam er commentaar dat de Amerikaanse overheid niet op dezelfde manier hulp verleende als in Texas en Florida op het vasteland.

Dat stond haaks op het rooskleurige beeld dat Trump ophing vanuit het Witte Huis in Washington. "We doen er alles aan om de Puerto Ricanen te helpen na de rampspoed van Maria", aldus Trump. "We bereiken daarbij ongelooflijke resultaten. Brock Long (Trumps directeur rampenbestrijding, red.) doet fantastisch werk en ook Elaine Duke (de minister van Binnenlandse Veiligheid, red.) werkt erg hard.''

Rampgebied
Toen die laatste het rampgebied bezocht en ook de 10.000 mensen die de Amerikaanse overheid er inzet, noemde Duke de hulpoperatie een "goed-nieuws-show". Dat schoot in het verkeerde keelgat bij de burgemeester van San Juan: Carmen Yulín Cruz. "Dit is geen 'goednieuwsshow'", brieste ze, "dit is een 'mensengaandoodshow'. Maak alsjeblieft iemand verantwoordelijk voor het redden van levens hier. We sterven en jullie vermoorden ons met inefficiëntie", waarmee ze vroeg om minder papierwerk en meer helpende handen op het terrein.

Dat kon dan weer op geen genade rekenen bij Trump, die op zijn gekende manier tweette dat de inwoners van Puerto Rico willen "dat alles voor hen gedaan wordt, terwijl het een gemeenschappelijke inspanning zou moeten zijn. Wat een slecht leiderschap van de burgemeester van San Juan en anderen in Puerto Rico die hun werknemers niet kunnen overhalen om te helpen."

Buitenverblijf
Waarop tv-schrijfster Jess Dweck een foto postte uit 2011 waarop het gezin Trump te zien is in zijn buitenverblijf Mar-a-Lago in Florida, omringd door tientallen bedienden. Die maakte deel uit van een reeks waarin de Trumps hun rijkdom etaleerden en hun domein lieten zien. "Ze willen dat alles voor hen gedaan wordt", schreef ze er droog bij. De tweet werd al meer dan 20.000 keer gedeeld en ruim 40.000 keer geliket.
51 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Sharon Debeul

  Waarom heb je de staat nodig en een president als je als plaatselijk bestuur toch alles zelf moet regelen. Of moet het plaatselijk bestuur enkel ten dienste staan van de staat en zijn President, zoals het werkvolk op deze foto bevestigd?

 • Jan D

  Hoor dat populistische, extreem linkse schrijverke eens bezig. Dweilt zij zelf de vloer van haar living? Wie genoeg geld heeft, betaald daar zijn personeel voor. Maar als ge zelf niks hebt moet ge de handen uit de mouwen steken. Die lijken precies een beetje op onze waalse politiekers: met Vlaams geld hun problemen oplossen en intussen ocmw van de wereld spelen om nog een paar stemmen te halen.

 • ANN LIMBOS

  De Amerikanen zijn er wreed ingestonken door op Trump te stemmen. Zouden hun ogen niet stillekes aan open gaan?

 • blanki

  Veel mensen hebben tenminste een baan dankzij Trump.

 • Wat is er Over

  Alles kan blijkbaar , goe bezig