Twee doden bij noodweer in Japan, honderdduizenden mensen geëvacueerd

Autoriteiten checken een ondergelopen straat in de stad Saga in het zuiden van Japan.
REUTERS Autoriteiten checken een ondergelopen straat in de stad Saga in het zuiden van Japan.
In Japan zijn bij hevig stormweer al zeker twee personen om het leven gekomen. De overvloedige regenval veroorzaakte op verschillende plaatsen overstromingen en joeg duizenden mensen op de vlucht. 
Je cookie instellingen zorgen ervoor dat deze inhoud niet getoond wordt.
Pas je cookie instellingen hier aan.

Ruim 780.000 inwoners van de provincies Saga, Fukuoka en Nagasaki kregen het bevel het gebied te verlaten, meldt Kyodo News. Op televisiebeelden is te zien hoe sommige auto's op straat tot aan hun dak onder water staan.

Een man in Saga kwam om het leven, toen zijn auto werd meegesleurd door de stroming. In Fukuoka overleed een man die probeerde te ontsnappen uit een auto die vastzat in het stijgende water.

Een regeringswoordvoerder meldde dat een derde persoon in Saga mogelijk is overleden, maar dat is nog niet officieel bevestigd door een dokter.

Evacuatie

In de steden Saga en Taku viel op 1 uur tijd meer dan 120 millimeter regen, meldt het Japans meteorologisch agentschap. Voor het noorden van Kyushu wordt tegen donderdagochtend tot 200 millimeter neerslag voorspeld, wat voor overstromingen en aardverschuivingen in de regio kan zorgen. Voor de regio's Kanto, Koshin en Tokai wordt neerslag tot 180 millimeter voorspeld.

Een ondergelopen gebied in Takeo, in de prefectuur Saga in het zuiden van Japan.
REUTERS Een ondergelopen gebied in Takeo, in de prefectuur Saga in het zuiden van Japan.
De Muromi rivier in Fukuoka treedt bijna buiten zijn oevers.
AFP De Muromi rivier in Fukuoka treedt bijna buiten zijn oevers.
Mensen lopen door het water in Saga.
AFP Mensen lopen door het water in Saga.Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.