Turkse badplaats Bodrum getroffen door aardbeving, zware naschokken mogelijk

Bodrum is een populair vakantieoord waar ook veel Belgen tijdens de zomermaanden verblijven.
Thinkstock Bodrum is een populair vakantieoord waar ook veel Belgen tijdens de zomermaanden verblijven.
De Turkse badplaats Bodrum is deze ochtend opnieuw getroffen door een aardbeving. Die had een kracht van 5.3. Het epicentrum van de beving lag op zo'n 15 kilometer ten zuidoosten van de populaire badplaats, op 10 kilometer diepte. Het is nog niet bekend of er slachtoffers zijn en hoe groot de schade precies is. Seismoloog aan de KU Leuven, Manuel Sintubin, waarschuwt wel toeristen: "Sterke naschokken zijn mogelijk."

Bodrum ligt in het zuidwesten van Turkije, aan de Egeïsche Zee. De Turkse badplaats is tijdens de zomermaanden erg in trek, ook bij Belgische toeristen.

Aan persagentschap Reuters vertelt een Britse vrouw hoe ze deze nacht en ook deze ochtend nog gewekt werd door de schokken. "De hele kamer trilde. Het duurde allemaal erg lang."

Het vakantieoord werd eind juli ook al eens getroffen door een aardbeving die zich ook toen in zee voordeed. Die was heftiger dan de beving vandaag, met een kracht van 6.7. Ook op enkele Griekse eilanden, waaronder Kos, was de beving toen voelbaar. Daar vielen zelfs twee doden en 120 gewonden. Omdat verschillende hotels vernield waren, moesten ook Belgen worden gerepatrieerd.

Seismoloog aan de KU Leuven, Manuel Sintubin, waarschuwt op Twitter voor mogelijke naschokken die erg hevig kunnen zijn: "Sterke naschokken blijven Bodrum en omgeving plagen... Waakzaamheid blijft geboden, ook voor toeristen! #BePrepared"

Op 22 juli werd ook het Griekse eiland Kos getroffen door een aardbeving. Die had toen een kracht van 6.7, heviger dan de beving die zich deze ochtend voordeed voor de kust van Bodrum.
afp Op 22 juli werd ook het Griekse eiland Kos getroffen door een aardbeving. Die had toen een kracht van 6.7, heviger dan de beving die zich deze ochtend voordeed voor de kust van Bodrum.
Een man ruimt puin voor zijn bar na de aardbeving eind juli.
afp Een man ruimt puin voor zijn bar na de aardbeving eind juli.36 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Carcharias Carcharodon

  Ik ga normaal elk jaar daar op vakantie, schoon land om tot rust te komen. Als ik kon ging ik onmiddellijk naar daar om mijn hulp aan te bieden aan die mensen daar

 • Can Candostu

  Foto's van andere landrn linken aan bodrum/Turkije/Erdogan/Dictator/weg blijven/bang maken/... De mensen daar zijn zich volop aan het amuseren en wij zitten met gebakke eieren(met gif).. pffff!!

 • danny cauberghs

  mooie plaats om te vertoeve. sterkte aan de bevolking aldaar en alle toeristen op bezoek.

 • Kansarax Buda

  Turkije is een mooi land en vriendelijke mensen. Poltiek is enkel in Ankara en Istanbul. Sterkte aan de mensen daar..

 • jos de os

  Moet b-fast niet uitrukken,