Tropische storm Gordon bereikt kust VS, eerste dodelijke slachtoffer is kind in caravan

Enkele auto's rijden over een hoge brug bij Pascagoula, Mississippi, terwijl tropische storm Gordon zorgt voor zware windstoten en regenbuien. De storm maakte al een eerste slachtoffer nog voordat de kust was bereikt. Een inwoner van Pensacola, in Florida, kwam om het leven toen een boom omviel op de caravan waar hij in woonde.
AFP Enkele auto's rijden over een hoge brug bij Pascagoula, Mississippi, terwijl tropische storm Gordon zorgt voor zware windstoten en regenbuien. De storm maakte al een eerste slachtoffer nog voordat de kust was bereikt. Een inwoner van Pensacola, in Florida, kwam om het leven toen een boom omviel op de caravan waar hij in woonde.
De tropische storm Gordon heeft de Amerikaanse kust bereikt. De storm kwam aan bij de plaats Pascagoula in de staat Mississippi. De verwachting was dat Gordon nog zou aansterken tot een orkaan, maar zover kwam het niet. In het stormgebied worden maximale windsnelheden van 110 kilometer per uur bereikt.

De storm maakte al een eerste slachtoffer nog voordat de kust was bereikt. Een kind kwam om het leven toen een boom omviel op de caravan waar hij in woonde in Pensacola, Florida. Dat meldt een lokale nieuwszender.

De hevige regenval zorgde al uren voor de storm aan land kwam voor grote problemen. Op sommige plekken stond een halve meter water. 
Ongeveer 24.000 mensen zitten zonder elektriciteit. 

Deskundigen verwachten dat de storm snel in kracht af gaat nemen, nu hij het land heeft bereikt. Zolang een storm boven zee is, neemt de kracht toe, daarna niet meer. Er blijft een orkaanwaarschuwing van kracht. 
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.