Tropische storm Erika eist zeker 35 doden op Dominica

EPA
Op het Caraïbische eiland Dominica heeft de tropische storm Erika aan zeker 35 mensen het leven gekost. Alleen al in het dorp Petite Savanne, in het zuidoosten van het land, kwamen 27 mensen om nadat ze bedolven raakten door een modderstroom, zo melden de plaatselijke media. Erika laat een spoor van vernieling achter op de eilandstaat in het oosten van de Caraïben. Volgens de Amerikaanse nieuwszender CNN werden meerdere dorpen getroffen door overstromingen. Vermoedelijk zal het dodental nog verder toenemen.

Volgens het National Hurricane Center in Miami kan de storm in de nacht van zondag op maandag de Amerikaanse staat Florida bereiken. Er wordt ook hevige regen verwacht in delen van de Maagdeneilanden, Puerto Rico, de Dominicaanse Republiek, Haïti, de Turks- en Caicoseilanden en de Bahama's.

Het Orkaancentrum in Miami heeft de bevolking van de zuidelijke Amerikaanse kusten al opgeroepen zich voor te bereiden op de storm die zich naar verwachting niet tot een orkaan zou ontwikkelen. In Florida heeft gouverneur Rick Scott in verband met Erika de noodtoestand uitgeroepen, aldus Fox News.

AP
AFP
AFP
AP
EPA