Toeristen moeten eilandengroep Florida Keys verlaten door orkaan Irma

ap
Toeristen moeten vanwege de naderende orkaan Irma morgenochtend het eilandenarchipel Florida Keys verlaten. Dat hebben de aurtoriteiten aangekondigd. Later zullen ook de inwoners van de eilanden gevraagd worden hun woningen te verlaten.

"Als je voor de Florida Keys het 'worst-case scenario' zou willen creëren, dan krijg je wat we kunnen verwachten door orkaan Irma", aldus de directeur van het rampencentrum van Monroe County, Martin Senterfitt.

De orkaan, die momenteel koers zet naar de Caraïben, heeft de krachtigste of zwaarste categorie bereikt en is een "extreem gevaarlijke orkaan" van categorie 5 geworden. Het is nog niet duidelijk of Irma in het weekend ook aan land zal gaan in Florida.

"Hoe vroeger de mensen vertrekken, hoe beter", aldus Senterfitt nog. "We vragen met klem aan de mensen om te evacueren. Je kunt het je niet veroorloven om op een eiland te blijven als er een orkaan van categorie 5 op je afkomt. Het grootste deel van deze archipel ligt slechts drie tot vijf voet (90 tot 150 centimeter, red.) boven het zeeniveau. Met de golven die we verwachten, is die niet de plaats om te verblijven."
3 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • Danielle Gryson

    En Trump en zijn aanhangers blijven halsstarrig volhouden dat de klimaatverandering een hoax is...Ik las gisteren dat het CC- word (climate change) niet meer mag gebruikt worden in officiële mededelingen. Mijn dochter woont in Miami en ik ben bang.

  • Jakke Troost

    Geen nood voor de mensen die in Florida wonen. Trump zal naderhand zeker een toespraakje houden en eigenhandig overlevingspakketen komen uitdelen in de getroffen regio.

  • peter links

    Ja hopelijk, voor de mensen die er wonen zwakt die storm terug af.