Tientallen doden door zwaar onweer in China

BELGA
Bij zware onweders in China zijn tientallen mensen om het leven gekomen. Een aardverschuiving bedolf vandaag in het zuidwesten meer dan 30 mensen in hun woningen. Het ongeval deed zich voor in het dorp Sanxi in de omgeving van de stad Dujiangyan. Dat bericht het staatspersagentschap Xinhua. Elf huizen verdwenen onder aarde. Reddingsploegen zoeken naar de slachtoffers.

In verschillende regio's in het land wordt gewag gemaakt van doden en vermisten door overstromingen of bergverschuivingen. Het exacte aantal is echter onbekend. In de provincie Yunnan in het zuidwesten van China werden meer dan 5.000 huizen vernield. Ook Sichuan, waar wegens de hevige regenval de noodtoestand werd afgekondigd, werd bijzonder zwaar getroffen. Tienduizenden mensen werden geëvacueerd.

Door het hoge water werden drie bruggen vernield in Sichuan. Een dag na de instorting van een brus over de Panjiang-rivier in de stad Jiangyou worden nog twaalf mensen vermist. Zes voertuigen verdwenen in het wassende water.

Beteschap is nog niet in zicht. Meteorologen waarschuwen immers voor nog meer zware regenval in het zuiden, zuidwesten en midden van China.