Terwijl Europa en Noord-Amerika sudderen in de braadpan, sneeuwt het in Zuid-Afrika

Annette Venter Twitter
Terwijl Europeanen en Amerikanen bakken en braden onder aanhoudende tropische temperaturen en brandende zonneschijn, kruipen de Zuid-Afrikanen dicht tegen mekaar aan. Zij worden immers geteisterd door een oprukkend koudefront dat tot hun grote verbazing sneeuw uit de hemel doet dwarrelen.

Zo werd het stadje Sutherland aan de Noordkaap afgelopen nacht bedolven onder een dikke laag sneeuw van 20 centimeter dik, zo toonde een lokaal tv-station. "Er liggen overal witte dekens over het landschap", aldus weervrouw Annette Venter.

De sneeuwval is wel niet zo enorm als enkele jaren geleden, toen toeristen plots vast kwamen te zitten omdat de wegen te gevaarlijk waren om op te rijden. Andere delen van het land, en het kleine land Lesotho, dat omsloten wordt door Zuid-Afrika, krijgen wel af en toe sneeuw in de winter. 
12 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Ghijs Elvan

  Ja zeg, en toen het hier gisteren 13u was, dan was het in Japan al 20u. Ongelooflijk.

 • Benny de Groot

  Hier komt een sneeuwbelasting..

 • Marc Vossen

  So what? Het is daar nu volop winter. Was in Zuid-Afrika met vakantie in 2008. Verschillende keren wakker geworden met prachtige ijsbloemen op de ruiten. Eveneens sneeuw gehad in de Drakensbergen. Trouwens overal in de lodges lagen elektrische dekens op de bedden. Dus dit is absoluut normaal !!!!!

 • Gino Denil

  Dat was toch juist één van de kenmerken van de klimaatopwarming. Grotere extremen in positieve en negatieve zin. Heter en kouder. Meer droogte afgewisseld met extreme regenval. Meer en heviger orkanen en stormen.

 • Eva Munet

  De aarde kantelt? Wel ik geef de schuld aan alle obese mensen op het noordelijk halfrond.