Terwijl Europa en Noord-Amerika sudderen in de braadpan, sneeuwt het in Zuid-Afrika

Annette Venter Twitter
Terwijl Europeanen en Amerikanen bakken en braden onder aanhoudende tropische temperaturen en brandende zonneschijn, kruipen de Zuid-Afrikanen dicht tegen mekaar aan. Zij worden immers geteisterd door een oprukkend koudefront dat tot hun grote verbazing sneeuw uit de hemel doet dwarrelen.

Zo werd het stadje Sutherland aan de Noordkaap afgelopen nacht bedolven onder een dikke laag sneeuw van 20 centimeter dik, zo toonde een lokaal tv-station. "Er liggen overal witte dekens over het landschap", aldus weervrouw Annette Venter.

De sneeuwval is wel niet zo enorm als enkele jaren geleden, toen toeristen plots vast kwamen te zitten omdat de wegen te gevaarlijk waren om op te rijden. Andere delen van het land, en het kleine land Lesotho, dat omsloten wordt door Zuid-Afrika, krijgen wel af en toe sneeuw in de winter. 
Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.