Temperatuur stijgt tot 32 graden in Alaska: record verpulverd

AFP
In Anchorage - de grootste stad van de Amerikaanse staat Alaska - is gisteren een recordtemperatuur gemeten van 32 graden. Dat heeft het Amerikaanse nationale weerbureau getweet. Het vorige record was 50 jaar oud en lag op 29,4 graden.

Normaal gezien is de gemiddelde maximumtemperatuur voor een 4de juli in Anchorage 18,3 graden, volgens de meteorologen van de Amerikaanse National Weather Service.

Voorjaar

Alaska had in het voorjaar al warmterecords gebroken. Dat gebeurde in de Arctische zone, die zeer gevoelig is voor klimaatverandering. Volgens wetenschappers warmt Alaska twee keer zo snel op als het mondiale gemiddelde. Van "1901 tot 2016 stegen de gemiddelde temperaturen in de Verenigde Staten met 1 graad Celsius, terwijl ze in Alaska met 2,6 graden stegen", verklaarde Rick Thoman, een expert van het Alaska Climate Policy and Assessment Center, in april. 


"Verschillende andere historische records zijn gebroken op verschillende observatieplaatsen in het zuiden van Alaska", voegde de NWS er vanochtend nog aan toe.

AFP
AFP
AFP
AFP
AFP
AFP
AFP6 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Christine Laevers

  De mens kan de klimaatopwarming niet wijzigen; daar is het al heel lang te laat voor. Het ergste van alles is dat niemand is voorbereid op de gevolgen. Frequente en hetere hittegolven die ook langer duren : de economie slabakt, de alimentatieprijzen stijgen. Warmte vraagt om meer energie: ventilatoren enz. Uiteindelijk komt daar sociale onrust van.

 • Marco Maerten

  Toon,de natuur die intussen al danig is toegetakeld door de mensen? Deze keer is het wel degelijk de mens die het natuurlijk evenwicht grondig ontwricht heeft...hoe moeilijk het ook is om dit te willen toegeven,ontkennen is uiteraard minder vermoeiend.

 • Karel Pieters

  Zorgwekkende records dit jaar. Maar de ontkenners zeggen dat er niets aan de hand is, dus verspil maar verder.

 • Patrick Rutten

  Net zoals wij nu lachen met de wetenschappers van weleer die bij hoog en bij laag beweerden dat de aarde plat was, gaan ze in de toekomst nog plat op hunne buik liggen van het lachen over deze klimaatreligie. Ik zou meelachen ware het niet zo intriest gezien de gi-gan-tische tsunamie van facturen die op ons afkomt om ocharme 0,0002% van het klimaatprobleem op te lossen...

 • philippe decock

  Komt door de misdadige manier van goudwinning door gigantische oppervlakten permafrost te doorbreken die al duizenden jaren bevroren waren, te smelten en weg te spoelen richting zee en daarbij dan ook de naaldbossen te vernietigen of soms te gebruiken als brandstof om het ijs te smelten.