Temperaturen klimmen: nog klein aanloopje naar zonnig weekend en maandag zelfs 25 graden

Aerts
De barbecue zal dit weekend ongetwijfeld op vele plaatsen weer bovengehaald worden, want de komende dagen is de zon van de partij. Vandaag stranden de maxima in het centrum van het land nog ergens rond 15 graden, maar vanaf morgen wordt het elke dag een beetje warmer. Zaterdag gaan we al voorbij 20 graden en maandag is zelfs 25 graden haalbaar.

Vandaag krijgen we, na het snel optrekken van nevel en lokale mistbanken, mooie opklaringen. In de Ardennen kan de laaghangende bewolking hardnekkiger zijn. In de loop van de dag ontstaat er in het binnenland stilaan meer bewolking, maar het blijft droog. De maxima liggen tussen 11 graden in Hoog-België en 16 graden in de Kempen bij een zwakke tot matige wind uit het noordwesten tot het noorden.

Vanavond verdwijnen de wolken en tijdens de nacht wordt het uiteindelijk helder maar vrij fris. De minima gaan van 1 tot 5 graden. Op sommige plaatsen kan er zich nevel of mist vormen.

Vrijdag is het droog en zonnig, op enkele sluierwolken na. De maxima liggen tussen 13 of 14 graden in de Hoge Venen of aan zee en 16 of 17 graden in het centrum.

Tijdens het weekend en ook maandag blijft het zonnig, met maxima die geleidelijk stijgen. Dinsdag en woensdag zou het iets onstabieler weer kunnen worden, met kans op een bui. Het kwik zou wel boven 20 graden blijven. 
3 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • Alfons Thijs

    Gisteren zeiden ze nog dat het zondag 25 graden zou worden, vandaag is het maandag en morgen is het dinsdag? Iedereen heeft nu toch al zijn hotel geboekt aan de kust hé?

  • Frans Dedokker

    Goed zo! Tot eind oktober 25gr en meer..

  • guido vermeyen

    En de Boosere maar voorspellen: tot 25 °...maar waar zegt hij niet. Tot het uitkomt aan de kust een venijnige noord-ooster wind en amper 18 °...het spelleke wordt weer gespeeld om iedereen naar zee te lokken, tot de ontnuchtering volgt eenmaal daar. Waarom wordt dat weer voorspelt door weerman- vrouwen ? Kan evengoed door de nieuwslezer gedaan worden.