Sydney zweet warmste dag sinds 1939 uit

Getty Images
Inwoners van Sydney hebben de warmste dag sinds 1939 achter de rug, met temperaturen die in sommige delen van de stad opklommen tot een bloedhete 47,3 graden Celsius.

Deelnemers aan de tweejaarlijkse cricketwedstrijd de Ashes worstelden zich in het stadion van Sydney, waar hittecamera's in het midden van het veld een temperatuur van 57,6 graden registreerden, hevig zwetend door hun testmatches. En ook op het tennistoernooi van Sydney gooide de brandende zon roet in het eten. Zo moest onder andere de Française Kristina Mladenovic (WTA 11) als gevolg van de hitte midden in de match opgeven.

De weerdienst riep zondag aanvankelijk uit tot warmste dag ooit in de stadsregio nadat het kwik in de westelijke buitenwijk Penrith was gestegen naar 47,1 graden. Het bureau had echter een meting uit 1939 van een intussen gesloten meetbureau over het hoofd gezien die in dat jaar op een gegeven moment 47,8 graden aangaf. 

Kristina Mladenovic geeft op op het toernooi van Sydney.
Getty Images Kristina Mladenovic geeft op op het toernooi van Sydney.Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.