Subtropische storm in ontwikkeling boven Middellandse Zee

meteocenter.eu
Door de hoge temperaturen afgelopen zomermaanden (35°C tot 40°C)  is de temperatuur van de Middellandse Zee fors gestegen. Op sommige plaatsen piekt de temperatuur van het zeewater richting 27 graden. Dat heeft de komende twee dagen zo zijn consequenties.

Komende 24 tot 48 uur kan zich boven de Middellandse Zee een depressie ontwikkelen met bijbehorende warme kern. Weermodellen suggereren een snelle toename van de windsnelheid die vergelijkbaar is met een subtropische storm. In Europa zijn natuurlijk geen volwassen orkanen te verwachten, hier gaat het duidelijk om een 'Médicane' wat een samentrekking is tussen de Middellandse Zee in het Frans en hurricane in het Engels.

Deze 'Médicane' met forse windstoten (gemiddeld 100 km/h) en vermoedelijk ook hevig onweer zal vooral haar focus leggen op het zuiden van Italië en de gebieden tussen Italië en de Balkan.
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.