Stormachtig weer voorspeld aan de kust met windstoten tot 90 km/u, volgende week weer kans op sneeuw

.
Getty Images .
Na de winterprik van afgelopen dagen is het weerbeeld helemaal omgeslagen met wind, hogere temperaturen en buien. Ook vandaag worden er vooral aan zee stevige windstoten van wel 90 kilometer per uur voorspeld. Dat betekent niet dat de winterprik voorbij is. “In de Ardennen transformeert de neerslag terug in sneeuw en ligt er tegen maandagochtend vijf tot tien centimeter”, aldus Lander Van Tricht van weerdienst NoodweerBenelux.

Een kleine depressie zakt vandaag over de Noordzee richting Nederland en België. Dat zorgt voor de aanvoer van onstabiele lucht waarin verschillende buien en neerslaggebieden verscholen zitten. Vooral tijdens de voormiddag zal zich dat in intense buien uiten. Na de middag wordt het tijdelijk droger vanaf het westen maar tegen de avond zal de buienactiviteit nogmaals toenemen. De wind zal dan ook snel aanwakkeren met aan de zee rukwinden tot mogelijk 90 tot 100 kilometer per uur uit het noordwesten. In het binnenland blijven de windstoten eerder beperkt.

Via deze handige radar kan je de windsnelheid realtime volgen.

Voor de kuststreek geldt morgen een waarschuwing omwille van windstoten die ’s avonds en tijdens de nacht op maandag oplopen tot 90 tot 100 kilometer per uur.
Noodweer Voor de kuststreek geldt morgen een waarschuwing omwille van windstoten die ’s avonds en tijdens de nacht op maandag oplopen tot 90 tot 100 kilometer per uur.

Sneeuwval in de Ardennen

Vanmiddag dalen de temperaturen opnieuw in de Ardennen waardoor de verwachte buien transformeren in winterse neerslag. Tot en met maandagochtend is er vijf tot tien centimeter sneeuw mogelijk. Vanaf maandag of dinsdag zullen de langlauf- en skipistes dus terug open kunnen gaan.

In de loop van morgen transformeert de regen in sneeuw in de Ardennen. Tot en met maandagochtend valt er zo’n 5 tot 10 centimeter, mogelijk zelfs nog wat meer.
Meteociel In de loop van morgen transformeert de regen in sneeuw in de Ardennen. Tot en met maandagochtend valt er zo’n 5 tot 10 centimeter, mogelijk zelfs nog wat meer.

Mensen die de sneeuwhoogte willen volgen, kunnen deze site volgen.

Komende week ook sneeuwkansen voor Vlaanderen

Ook Vlaanderen kan volgende week terug in de prijzen vallen. Vanaf dinsdag zijn de temperaturen namelijk laag genoeg voor winterse neerslag. Kleine lagedrukgebieden stuwen verschillende neerslagzones over ons land en die gaan regelmatig gepaard met (smeltende) sneeuw. “Sommige weermodellen voorzien woensdag en donderdag zelfs de vorming van een dikke sneeuwlaag maar dat is nog erg onzeker. Het staat wel vast dat de winter nog niet voorbij is. Komende week zijn er zeker nog winterse perikelen mogelijk”, zo meldt NoodweerBenelux.

Komende week kan er regelmatig sneeuw vallen. In de Ardennen zal al die sneeuw
blijven liggen.
Wetter3 Komende week kan er regelmatig sneeuw vallen. In de Ardennen zal al die sneeuw blijven liggen.
Sneeuwval zorgde afgelopen week voor prachtige foto’s in het westen van het land.
Steven Vdf Sneeuwval zorgde afgelopen week voor prachtige foto’s in het westen van het land.4 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Gerd Peeters

  Ik hoop dat die sneeuw niet tot in Vlaanderen komt, ik heb genoeg van die winter.

 • Joan Lute

  Verlang stilletjesaan naar zon en warmte, dit weer is nefast voor mijn arthrose want kan van de pijn amper nog weg.

 • Roger Cooks

  Oei oei oei, dan ligt het hele spoorwegennet weer plat.

 • Freddy Van Yperzele

  Weeral een storm in een glas water, en die sneeuw eerst zien en dan geloven beste weermannen jullie hebben de bal 3 dagen geleden ook gemist 1 a 3 centimeter sneeuw aan de Franse grens, heel West en Oost Vlaanderen was ondergesneeuwd +/- 10cm.