Spectaculaire vuurbol verlicht hemel boven verschillende Europese landen

De lichtflits leverde prachtige beelden op in de Alpen.
RV De lichtflits leverde prachtige beelden op in de Alpen.
Webcams hebben een mooi natuurfenomeen vastgelegd. Een gigantische vuurbol veroorzaakte een lichtflits die vanuit verschillende landen in Europa zichtbaar was. Dat duurde slechts enkele seconden, maar het levert prachtige beelden op.

De lichtflits was donderdagochtend omstreeks 5.10 uur te zien vanuit plaatsen in Oostenrijk, Zwitserland, Duitsland, Italië, Slovenië, Hongarije, Slovakije en Kroatië. Verschillende camera’s konden het spektakel vastleggen. In de Alpen leverde de krachtige lichtflits in combinatie met de bergen, maan en sneeuw wondermooie plaatjes op. 

Wellicht ging het om een deeltje dat is losgekomen van een meteoroïde of planetoïde. Als zo’n stukje puin vanuit de ruimte in de atmosfeer terechtkomt, wordt het materiaal sterk afgeremd en zeer heet. Daardoor ontstaat een vuurbol. 

Dit zijn enkele van de beelden van webcams uit Duitsland, Oostenrijk en Hongarije.

foto-webcam.eu
foto-webcam.eu
foto-webcam.eu
foto-webcam.eu
foto-webcam.eu
foto-webcam.eu
foto-webcam.eu
foto-webcam.eu
foto-webcam.eu
RV
RV
RV

Bekijk ook:
13 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Eida Lam

  Gerard, nogal wiedes, anders kwam er een boete uit de hemel vallen ipv een vuurbol.

 • Vercauteren Albery

  de kerstster is vroeg dit jaar

 • Leopold Vanhoof

  Misschien komen de mars mannekens al op tegenbezoek.

 • Marie Vandam

  Er passeerde toch een meteoroïde kort bij de aarde die ze pas 48 uur geleden opgemerkt hadden,mss is het daar een stukje van?

 • Steve Van der Vekens

  Het zijn laserwapens, mogelijk afkomstig van een satelliet. Is het niet duidelijk? De visegradlanden? De bosbranden in Californië?