Spectaculaire vuurbol verlicht hemel boven verschillende Europese landen

De lichtflits leverde prachtige beelden op in de Alpen.
RV De lichtflits leverde prachtige beelden op in de Alpen.
Webcams hebben een mooi natuurfenomeen vastgelegd. Een gigantische vuurbol veroorzaakte een lichtflits die vanuit verschillende landen in Europa zichtbaar was. Dat duurde slechts enkele seconden, maar het levert prachtige beelden op.

De lichtflits was donderdagochtend omstreeks 5.10 uur te zien vanuit plaatsen in Oostenrijk, Zwitserland, Duitsland, Italië, Slovenië, Hongarije, Slovakije en Kroatië. Verschillende camera’s konden het spektakel vastleggen. In de Alpen leverde de krachtige lichtflits in combinatie met de bergen, maan en sneeuw wondermooie plaatjes op. 

Wellicht ging het om een deeltje dat is losgekomen van een meteoroïde of planetoïde. Als zo’n stukje puin vanuit de ruimte in de atmosfeer terechtkomt, wordt het materiaal sterk afgeremd en zeer heet. Daardoor ontstaat een vuurbol. 

Dit zijn enkele van de beelden van webcams uit Duitsland, Oostenrijk en Hongarije.

foto-webcam.eu
foto-webcam.eu
foto-webcam.eu
foto-webcam.eu
foto-webcam.eu
foto-webcam.eu
foto-webcam.eu
foto-webcam.eu
foto-webcam.eu
RV
RV
RV

Bekijk ook:

Je cookie instellingen zorgen ervoor dat deze inhoud niet getoond wordt.
Pas je cookie instellingen hier aan.Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.