Somber einde van 2018: zwaarbewolkt, motregen en zachte temperaturen

Getty Images
Het wordt vandaag geleidelijk zwaarbewolkt en nevelig. Vooral in het noordwesten van België kan er ook motregen vallen. De maxima liggen rond 2 of 3 graden in de Gaume en 8 graden aan zee. Ook vanavond en vannacht blijft het zwaarbewolkt en nevelig met kans op wat motregen. Ten zuiden van Samber en Maas wordt plaatselijk mistig. De minima liggen tussen -2 graden in de Ardennen en +6 graden vlak aan zee, zo verwacht het KMI. Het KMI waarschuwt bovendien voor gladde wegen in de drie Waalse provincies en kondigt code geel af.

Zaterdag is het zwaarbewolkt tot betrokken met soms wat lichte (mot)regen, vooral op de Ardense Hoogten en langs de Nederlandse en Duitse grens. Het wordt vrij zacht, met maxima tussen 3 graden in de Gaume en 9 graden in het noorden van het land.

De laatste dagen van 2018 verlopen grijs en vaak miezerig. Er is weinig evolutie in de temperatuur. Het blijft zowel 's nachts als overdag vrij zacht met temperaturen in het centrum rond 9 graden. 

Begin volgend jaar ontwikkelt er zich een nieuwe hogedrukzone boven West-Europa en de Britse Eilanden. Het is dan overwegend bewolkt, maar het blijft -op enkele druppels na- voornamelijk droog. De temperaturen dalen ietwat, met nog maxima van zo'n 6 of 7 graden in het centrum. 

In de tweede helft van volgende week zal het waarschijnlijk zonniger worden. 's Nachts en 's ochtends kan het dan overal lichtjes tot matig vriezen. 

Code geel in drie Waalse provincies

In de provincies Luik, Namen en Luxemburg kunnen weggebruikers deze avond en deze nacht te maken krijgen met gladde wegen, zo waarschuwt het KMI. Voor die drie Waalse provincies geldt code geel. Behalve plaatselijk gladde wegen kan ook mistvorming de automobilist parten spelen.
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.