Snikhete dag met meer dan 37 graden, maar onweders zorgen uiteindelijk voor ellende

In Vossem, in de provincie Vlaams-Brabant, leverde een onweersbui deze prachtige foto op.
Twitter/@koenbert In Vossem, in de provincie Vlaams-Brabant, leverde een onweersbui deze prachtige foto op.
Op deze snikhete donderdag heeft het kwik de 35,4 graden Celsius gehaald in Ukkel. Maar er waren nog hogere uitschieters in anders meetstations, zegt weerman David Dehenauw. De hoogste temperatuur werd genoteerd in Retie, in de Antwerpse Kempen. Daar werd het 37,4 graden. Hier en daar werd de hitte doorbroken met een stevig onweer. In onder meer Ukkel, Oudergem, Sint-Pieters-Woluwe en Sint-Lambrechts-Woluwe liepen straten en kelders onder. Een stortbui zette de Antwerpse Kennedytunnel blank, ook in Brussel liepen verschillende tunnels onder.
Photo News
ANP
Ronny De Coster201 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • FRANCIS vanoverschelde

  tijd om een hitte boete te schrijven voor wie in de zon loopt .

 • Fred Debroek

  @rudolf jacobs, en wat betaal je voor je wagen in te schrijven of doe je mee aan het gok systeem? Kan je zonder omweg op youtube etc...? Al is het daar wonen beter dan in België volgens mij.

 • Marc Ulrix

  Het is in ieder geval EERLIJK weer, want diegenen die de hele dag niks doen, zweten ook!

 • leen hanssens

  Geen druppel regen gezien.

 • rudolf jacobs

  ik woon in china al weken aan een stuk tussen de 33 en 39 graden,water in overvloed maar wij hebben hier ook veel bossen en hoge bergen,en geen stomme regerings leiders zoals in belgie,ik hoeft maar naar beneden te gaan en sta aan de rivier waar er hier wel in mag worden gezwommen en geen stomme onmenselijke boetes zijn,zeg van china wat je wil maar ik voel me hier stukken veiliger