Sneeuwruimen begonnen op bergpas in Oostenrijk: er ligt nog muur van 8 meter hoog

Op de Silvrettapas worstelen arbeiders met een pak sneeuw dat tot 8 meter dik ligt.
RV Op de Silvrettapas worstelen arbeiders met een pak sneeuw dat tot 8 meter dik ligt.
De lente is begonnen, en in de Alpen wil dat zeggen dat men stilaan begint aan het sneeuwvrij maken van de bergpassen. Al is er op sommige plaatsen nog veel werk. Op de Silvrettapas, tussen Vorarlberg en Tirol in Oostenrijk, ligt de sneeuw op sommige plaatsen 8 meter hoog.

Silvretta is de naam van het gebergte waar Tirol, Vorarlberg en het Zwitserse kanton Graubünden samenkomen. De weg tussen Partenen (1051 m), ongeveer 22 kilometer lang, leidt via 34 haarspeldbochten naar de 2032 meter hoge top, en vanaf daar in dalende lijn naar Galtür (1584 m).

De Silvretta Hochalpenstrasse ging op 6 december vorig jaar dicht voor het verkeer, en de zomeropening is gepland voor 11 juni. Maar eerst moet er dus nog een pak sneeuw geruimd.

Chaos begin dit jaar

Begin dit jaar viel er op sommige plaatsen in Oostenrijk gigantisch veel sneeuw. Dat leidde tot een pak chaos. Tienduizenden inwoners en toeristen waren van de buitenwereld afgesneden, onder meer door lawinegevaar. 

Bekijk ook:
4 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Ronald Van Beneden

  Vraag eens in Amerika wat ze denken na de vorige en deze winter.Het IPCC liet doelbewust de meetwaarden van het CMIP6 rapport uit de berekeningen want dan klopte de CO2 theorie niet. Geen wetenschapper mag openlijk anders beweren of hij wordt geëxcommuniceerd, subsidies afgenomen en de toegang ontzegd aan de zo gezegde wetenschappelijke rapporten. Van democratisch wetenschap beoefenen gesproken. Dit gezever wordt dan nog aangemoedigd door de VRT.

 • isabel da silva

  Als het smelten maar niet ineens gaat want dan zitten ze beneden met hun voeten in het water .

 • Ludo Van Nuffelen

  Zeker wegens de opwarming door 0,04 % CO2 in de atmosfeer....

 • Ronny Vanhoof

  Ben er een 10 tal jaar een paar maal geweest in de zomer en toen lag er geen vlokje.opwarming van de aarde zeggen ze dan