Rukwinden razen nog even voort maar wel droog weer in Vlaanderen, sneeuwbuien in de Hoge Venen

Photo News
Het is vandaag in Vlaanderen veelal droog met mooie zonnige perioden. Hoofdzakelijk ten zuiden van Samber en Maas is het wisselend tot zwaarbewolkt, met buien die op de Ardense hoogten een winters karakter aannemen. Rukwinden tot zowat 85 kilometer per uur zijn ook nog altijd mogelijk, zeker aan zee. Dat meldt het KMI.

In Vlaanderen blijft het waarschijnlijk de hele dag -op een enkele bui na- droog met brede zonnige perioden. De maxima variëren van 1 graad in de Hoge Venen tot 7 graden in het centrum van België. De wind waait in het binnenland vrij krachtig tot krachtig uit het westen. Rukwinden zijn nog altijd mogelijk, zeker aan zee. In de Hoge Venen vallen enkele sneeuwbuien. 

Dinsdagavond en -nacht is het op de meeste plaatsen droog met opklaringen. In de Ardennen kunnen er de hele nacht winterse buien vallen. De minima schommelen tussen -2 graden in de Hoge Venen en 4 graden in het westen van het land. De westzuidwestenwind zwakt af tot matig landinwaarts en nog vrij krachtig tot krachtig aan zee en op de Ardense toppen. We verwachten rukwinden tot nog 75 km/u 's avonds en zowat 60 km/u later in de nacht.

Woensdag begint de dag op de meeste plaatsen met brede opklaringen. In de Ardennen is er meer bewolking, met opnieuw kans op een winterse bui. Later overdag wordt het overal wisselend bewolkt. De maxima liggen tussen 2 graden in de Hoge Venen en 8 graden aan zee. De wind waait matig tot vrij krachtig uit het westzuidwesten. Woensdagnacht zijn er eerst brede opklaringen en is het droog. In de loop van de nacht neemt de bewolking toe en tegen de ochtend valt er regen over de westelijke helft van het land. Minima van ­1 graad in de Hoge Venen tot 4 graden aan zee.

Donderdag trekt een vrij actieve storing vanaf het westen over het land. Dit gaat gepaard met veel wind, regen en buien. De eerste neerslag valt in de Ardennen onder de vorm van smeltende sneeuw, in de Hoge Venen is dat wat sneeuw. De maxima liggen tussen 2 en 5 graden in Hoog­-België en 7 en 8 graden in Vlaanderen. Er zijn nog altijd rukwinden tot 80 kilometer per uur.

Vrijdag wordt het tijdelijk rustiger. Het is dan vaak bewolkt maar droog, bij maxima van 3 tot 9 graden. Tijdens het weekend wordt het opnieuw onstuimiger en regenachtig, maar wel zeer zacht. De maxima kunnen zondag oplopen tot lokaal 15 graden. 
3 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


  • robrecht Peeters

    gezondere lucht als deze welke nu over Europa waait kan men niet indenken volledig verzadigd met zuurstof als ze is. men wordt ze zelfs 'high'van

  • Huys Philippe

    Groot gelijk Erwin. Een grote stad in Indië vervuilt meer dan gans België.

  • Erwin Vandriessche

    En voor de rest is alles met de natuur normaal? We hebben dit jaar geen winterse temperaturen, te droge zomers met veel wind . Maar ja, zal aan de vele auto's liggen hé, volgens onze groen rakkers. Maar dat er in veel Aziatische en Afrikaanse landen oorlog wordt gevoerd, raketten de lucht worden ingeschoten, kernproeven en zware vervuilende industrie is, daar niets over hé! Wij zullen wel een LEZ stad hebben!