Regenzone en rukwinden trekken over het land

Weerman Frank
Shutterstock/ VTM NIEUWS Weerman Frank
Een vrij actieve regenzone trekt vandaag van het westen naar het oosten over het land. Het wordt vrij winderig met maxima tussen 14 en 18 graden.

Dinsdag trekt een vrij actieve regenzone van het westen naar het oosten over ons land. Achter de regenzone wordt het onstabiel met opklaringen maar ook buien. Een donderslag is niet uitgesloten in het westen van het land. Het is vrij zacht met maxima tussen 14 en 16 graden in de Ardennen en tussen 17 en 18 graden elders. Er waait een matige tot soms vrij krachtige wind uit zuid, ruimend naar zuid tot zuidwest achter de regenzone, met rukwinden tot 50 km per uur.

Dinsdagnacht is het gedeeltelijk tot zwaarbewolkt met enkele buien. In het westen kunnen de buien vrij intens zijn en vergezeld van onweer. De minima schommelen tussen 9 graden op de Ardense hoogten en 12 graden aan zee. Er staat een matige zuiden- tot zuidwestenwind en die vrij krachtig is aan zee met rukwinden tot 50 km per uur.

Woensdag is het wisselend bewolkt met soms felle buien, die vergezeld kunnen zijn van onweer in het westen van het land. De maxima schommelen tussen 13 en 18 graden bij een matige tot vrij krachtige zuidwestenwind.

Donderdag is het zwaarbewolkt met soms regen, met maxima rond 18 graden bij een matige zuiden- tot zuidwestenwind.

Vrijdag is het wisselend bewolkt en vaak droog, maxima rond 18 graden bij een matige tot vrij krachtige zuidwestenwind.
2 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • Didier BRIGLIA

    eerst zien en dan geloven,hoeveel weken geven ze nu al regen en wat is er gevallen 10 druppels!!!!!

  • Ludo Wouters

    Frank Deboosere is in alle staten. Het "vloeibaar goud" dat de natuur zal redden, elke druppel is broodnodig voor de uitgedroogde natuur, en ga zo maar door. Een weerpraatje mag, maar telkens over de "droge natuur" beginnen begint wel de keel uit te hangen.