Regenbuien maar geleidelijk aan droger vandaag

Wannes Nimmegeers
Deze namiddag is het zwaarbewolkt met vooral in het oosten van het land perioden van regen. In het westen is het droger en verwachten we geleidelijk aan opklaringen. Dat meldt het KMI. De maxima gaan van 17 graden in de Hoge Venen tot 21 graden in Vlaanderen. De wind waait matig en aan zee soms vrij krachtig uit westelijke richtingen.

Vanavond is het nog zwaarbewolkt met in het oosten kans op lichte regen. Elders wordt het droog met opklaringen. ‘s Nachts wordt het overal droog en krijgen we op de meeste plaatsen opklaringen. Vooral in de Ardennen is er kans op vorming van nevel of mist. De minima schommelen tussen 10 graden in de Ardennen en 15 graden in Vlaanderen.

Morgen is het rustig en vrij zonnig met in de loop van de dag wel enkele wolkenvelden. De maxima komen uit op 20 graden in de Ardennen tot 25 graden in de Kempen. ‘s Avonds en ‘s nachts is het licht bewolkt tot helder. De minima liggen tussen 11 graden in de Ardennen en 16 graden in het westen.

Dinsdag begint warm en zonnig. In de namiddag trekt een zwakke storing verbonden aan een depressie boven het zuiden van de Britse Eilanden van west naar oost over het land. De bewolking neemt toe en kunnen er enkele plaatselijke buien vallen, vooral in de oostelijke helft van het land. De maxima gaan van 24 graden aan zee en op de Ardense hoogten tot 28 graden in de Kempen.

Woensdag komt de Britse depressie boven de Noordzee te liggen en wordt met een strakke zuidwestelijke stroming zachte en onstabiele lucht over onze streken aangevoerd. Het wordt wisselend bewolkt met in de loop van de dag enkele regenbuien met kans op een plaatselijk onweer. In het zuidoosten van het land blijft het mogelijk droog. De maxima schommelen tussen 19 en 23 graden.

De depressie boven de Noordzee blijft donderdag zorgen voor wisselvallig weer met kans op buien. Maxima van 19 tot 24 graden.

Vrijdag trekt de depressie over de Benelux en schijnt de buienactiviteit toe te nemen. Het is vaak bewolkt met buien die vooral in het noordoosten kunnen gepaard gaan met onweer. De maxima liggen tussen 19 en 22 graden. 
4 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • danny buyse

  Het verschil is wel groot maar als ik moet kiezen dan liever dit. In dit weer kan je veel meer doen dan bij 40°. Moet werk inhalen van 3 dagen.

 • Freddy De Vos

  Ik heb liever regen dan 30 graden. Deze regen is niet alleen goed voor de bomen en planten, maar ook voor de mensen.

 • robrecht Peeters

  zou één maand lang zo moeten regenen voor de NATUUR

 • oswald billiet

  De regenbuien van zaterdag ll. zijn een godsgeschenk voor de boeren. Ze waren regelmatig en overvloedig. De diepste wortels van al wat aan het verschroeien was werden bereikt. Ook de grasvelden en gazons zijn nu in herstelmodus. Nu mogen we wel eens spreken van een echte " soelaas" na al die warmte.