Regenachtige dag, maar uitzicht op een droog weekend

VTM-weerman Frank Duboccage
VTM NIEUWS/Thinkstock VTM-weerman Frank Duboccage
Vandaag trekt een regenzone over het land, maar na de middag wordt het vanaf het westen droger.  De maxima schommelen tussen 6 en 10 graden. Morgen blijft het droog, net zoals zaterdag, al is dan een enkele bui mogelijk.

Vandaag trekt een vrij actieve regenzone over ons land vanaf de Franse grens, gevolgd door enkele buien met in het westen lokaal kans op een donderslag. De wind is matig, en aan de kust en op de Ardense hoogten soms vrij krachtig uit zuid tot zuidoost, later ruimend naar zuidwest. Rukwinden tot 60 kilometer per uur zijn mogelijk in de Ardennen.

Komende nacht wordt het droog met brede opklaringen. De minima zijn licht positief of net onder 0 in de Ardense valleien. Het KMI verwacht grondvorst op veel plaatsen.

Morgen blijft het droog met opklaringen en bewolkte perioden. De maxima schommelen tussen 6 en 10 graden. De wind waait zwak tot soms matig uit zuidelijke of veranderlijke richtingen.

Zaterdag blijft het op een enkele bui na, meestal droog met tijdelijk veel wolken in de zuidelijke helft van het land en meer opklaringen in het noorden. Maxima rond 8 tot 9 graden.
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.