Regenachtig maar zeer zacht met maxima tot 14 graden

BELGA
Vanmiddag blijft het guur herfstweer met veel wolken, regen en rukwinden tot 60 à 70 kilometer per uur. Het blijft wel zacht, met temperaturen tussen 5 en 11 graden. Pas vanaf dinsdag wordt het wellicht droger, voorspelt het KMI.

Deze namiddag is het zwaarbewolkt met regen, bij een vrij krachtige wind met rukwinden tot 60 à 70 km/u. De maximumtemperatuur halen we op het einde van de dag en ligt tussen 5 graden in de Hoge Venen en 11 graden in het westen. Vanavond en vannacht wordt het eerst geleidelijk droger, al blijft het wel zwaarbewolkt. Tijdens de nacht volgt dan een nieuwe regenzone met opnieuw rukwinden tot 60 km/u.

Morgen begint opnieuw zwaarbewolkt met regen. Later wordt het droger vanaf het westen, al blijven buien mogelijk. Het wordt opnieuw zacht, met maxima tussen 10 en 14 graden. Rukwinden tot 60 km/u blijven mogelijk aan zee. ‘s Nachts is het meestal bewolkt met nog enkele buien en een vrij krachtige wind.

Hetzelfde plaatje voor maandag: ook dan wordt het bewolkt met soms intense buien en een stevige wind, al krijgen we tussendoor ook enkele opklaringen. Het blijft zacht met temperaturen tussen 9 en 13 graden.

Pas vanaf dinsdag wordt het rustiger, en krijgen we meestal droog weer met opklaringen. Plaatselijk wat lichte regen is niet uitgesloten, vooral dan in het noorden van het land. Het koelt iets af, met temperaturen rond 9 graden in het centrum.

Tijdens het tweede deel van de week krijgen we opnieuw veel regen en wind. De temperaturen klimmen dan weer, tot 12 graden op woensdag. Tegen het weekend wordt het iets frisser.
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.