Regen en buien, donderslag niet uitgesloten

Getty Images/iStockphoto
Deze ochtend is het erg bewolkt met regenperiodes of buien. In de namiddag wordt het wisselend bewolkt vanaf de Franse grens. Het KMI verwacht nog enkele lokale buien, vooral in het noorden van het land. Daarna komen er tijdelijk meer droge perioden, maar op het einde van de namiddag zullen zich lokale (onweers)buien ontwikkelen. De maxima liggen tussen 13 of 14 graden aan zee en in de Hoge Venen en 17 of 18 graden in het binnenland. Er zijn rukwinden mogelijk van 40 tot 55 kilometer per uur, eventueel iets meer onder de buien. 

Vanavond blijft het wisselend bewolkt met nog lokale buien, eventueel met een donderslag. Later in de nacht wordt het meestal zwaarbewolkt met soms wat regen. De minima liggen tussen 7 en 11 graden.

Woensdag zijn er eerst nog vrij veel wolkenvelden met op sommige plaatsen nog wat regen of enkele buien. In de loop van de dag wordt het op veel plaatsen tijdelijk droger met wat meer opklaringen, maar nog steeds kans op een geïsoleerde bui. Op het einde van de namiddag wordt het zwaarbewolkt met regen of buien vanaf de Franse grens. De maxima liggen tussen 13 of 14 graden aan zee en op de Ardense toppen en 17 of 18 graden in het binnenland. Woensdagavond en ­-nacht blijft het meestal zwaarbewolkt met perioden van regen. De minima schommelen tussen 5 en 9 graden.

Donderdag is het wisselend tot zwaarbewolkt met buien. Later overdag is er kans op enkele stevige buien met onweer. De maxima schommelen tussen 12 graden in de Ardennen en 17 graden in de Kempen.

Ook vrijdag is er kans op enkele buien. Het wordt frisser met maxima tussen 10 en 15 graden.

Zaterdag is het fris en wisselend bewolkt met nog kans op enkele buien. In de loop van de dag wordt het droger in het westen van het land. De maxima schommelen tussen 8 en 13 graden.

Zondag is het overwegend droog en gedeeltelijk bewolkt. De maxima schommelen rond 16 graden in het centrum van het land. 

Maandag neemt de kans op neerslag opnieuw toe bij maxima rond 16 graden.
1 reactie

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


  • Frans Grootjans

    Joepie, eindelijk, ik hoop op een weekje malse regen en zachte temperaturen, niet te warm noch te koud, goed voor de natuur en mijnen hof.