Primeur voor Hoge Venen: skipiste Ovifat vanaf woensdag open dankzij sneeuwkanonnen

“Eén sneeuwkanon tot 100 m³ sneeuw per uur produceren”, zegt de voorzitter van de lokale skiclub.
Facebook.com/skialpinovifat “Eén sneeuwkanon tot 100 m³ sneeuw per uur produceren”, zegt de voorzitter van de lokale skiclub.
De skipiste van Ovifat, in de Oostkantons, is vanaf woensdag geopend. Dat komt onder meer door de inzet van twee sneeuwkanonnen. Het gaat om een primeur voor de Hoge Venen. 

De sneeuwkanonnen kwamen er door een investering van 600.000 euro, waarvan het Waals Gewest 75 procent heeft bijgedragen. Dat meldt Gunther Elsen, de voorzitter van de lokale skiclub, maandagmiddag. 

De twee sneeuwkanonnen hebben tijdens de nacht van zondag op maandag al sneeuw geproduceerd. "Ze kunnen tot 100 m³ sneeuw per uur produceren", zegt Elsen. Daardoor is de blauwe piste van Ovifat vanaf woensdag toegankelijk voor de skiliefhebbers. Mogelijk gaan de groene en rode piste volgend weekend open.

De langlaufpistes van Manderfeld, Herzebösch (Elsenborn) en Loscheimergraben zijn reeds open.

Bekijk ook:

Helikopterpiloot voert waanzinnige landing uit om gewonde skiër te redden in Alpen.

Skiër vliegt in het donker van gletsjer met lichtgevende parachute.

Kortfilm ‘Up North’ toont Belgische skiër en Nederlandse snowboarder in prachtige Noorse natuur.

Zwitserse skiër toont zijn perfecte evenwicht met deze ongelooflijke training.
1 reactie

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • Hendrik Patyn

    Schandalig om 450000€ van ons belastingsgeld hier in de dumpen in een skipiste van 2x niks, onbegrijpelijk, welke politieker heeft dat beslist?