Prachtige nazomerweek in het verschiet: vandaag al temperaturen tot 25 graden

iStock
Vandaag verwacht het KMI gedeeltelijk bewolkt en zeer zacht weer met hoge en middelhoge wolkenvelden. Het zuiden van het land krijgt meer zon. De temperaturen halen 20 graden op de Ardense hoogvlakten en 23 tot 25 graden in de meeste andere streken.

Vanavond en vannacht is het eerst licht bewolkt. Later op de nacht komen er wolkenvelden binnendrijven vanaf het noordwesten van het land met kans op nevel of enkele mistbanken. Minima tussen 9 op de Ardense hoogten en 15 graden aan zee. 

Morgen, na het optrekken van het eventueel ochtendgrijs, is er kans op nevel, mist of laaghangende bewolking. Later overdag wordt het wisselend bewolkt en blijft het meestal droog. In de Ardennen zijn er bredere opklaringen. De maxima liggen tussen 19 graden aan zee en 23 graden in de Kempen

Dinsdag blijft het droog met zonnige perioden en soms enkele wolkensluiers. Het wordt opnieuw zacht, met maxima tussen 21 graden in de Hoge Venen en 25 graden in Belgisch Lotharingen.

Woensdag begint de dag overal zonnig. In het westen van het land neemt de bewolking geleidelijk toe met kans op een drupje regen in de kuststreek. In de andere streken blijft het de ganse dag overwegend licht bewolkt en droog. Ten westen van de Schelde schommelen de maxima tussen 21 en 23 graden. Elders wordt het warm met maxima van 24 tot lokaal zelfs 28 graden.

Donderdag is het eerst zwaarbewolkt met regen of buien. In de namiddag komen er enkele opklaringen in de noordwestelijke landshelft. De maxima liggen tussen 19 graden aan zee en 24 graden in het uiterste zuiden.

Vrijdag verwachten we een licht wisselvallig weer. Het is gedeeltelijk bewolkt en vaak droog, maar plaatselijk is een bui niet uitgesloten. De maxima schommelen tussen 16 en 20 graden.

Volgend weekend komt er een hogedrukgebied boven Frankrijk. Het zou droog en wisselend bewolkt moeten blijven, met maxima rond 21 graden in het centrum.
5 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Marc Statham

  Hier aan de kust ong 19 graden ,50 procent liep hier wel met een jas aan op de dijk. Echte zomer is voorbij..

 • Anthony van der Borght

  Het is bijna gedaan nog 2 weken .. we mogen niet klagen we hebben prachtig weer gehad !! Wie weet volgend jaar terug ?

 • anna Vandenberg

  Mangain als ik van iemand iets krijg zeg ik dank u en als het is van mensen die mij misprijzen neem ik het niet aan.

 • Patrick Dewulf

  Euh, nazomer, het is nog zomer tot 21 september !

 • Dirk Dierckx

  De zomer eindigt voor ons nog altijd op 21 september. Al de rest komt van de weermakers die van opgeblazen nieuwtjes houden.