Prachtig lenteweekend op til, volgende week tot 26°C

ANP
Het blijft vrijdagmiddag droog en het is ook meestal zonnig. De wind waait zwak uit richtingen tussen het noorden en noordoosten. De maxima bedragen 14 graden in de Ardennen en 16 tot 19 graden in de andere regio's. Vrijdagavond is het zonnig. De nacht verloopt helder tot licht bewolkt. Later kunnen enkele mistbanken ontstaan. De minima bedragen 5 tot 9 graden.

Zaterdag wordt het een fraaie lentedag. Er is veel zon, het blijft droog en de temperatuur loopt op naar zo'n 15 graden in de Ardennen en 18 tot 21 graden elders. Er waait een zwakke veranderlijke wind. In de kustgebieden waait de wind uit zee.

Kans op onweer
Van zondag tot en met donderdag krijgen we fraai lenteweer met flinke zonnige perioden. Zondag blijft het vrijwel overal droog. Daarna neemt de kans op een regen- of onweersbui geleidelijk toe. De middagtemperatuur loopt op van zowat 22 graden zondag naar ongeveer 26 graden begin volgende week. Aan de kust en in de Ardennen is het enkele graden koeler. In de tweede helft van de week wordt het overal wat minder warm.