Peuter overleeft tornado in armen dode moeder nadat ze 70 meter uit mobilhome waren gekatapulteerd

reuters
Een driejarige peuter heeft langs de kust van Florida als bij wonder een tornado (verbonden aan de tropische storm Debby) overleefd in de armen van haar dode moeder die haar wilde beschermen. De tornado had hun mobilhome verwoest en zowel de moeder als het het kind werden uit de woonwagen gekatapulteerd. AnneMarie werd zo'n 70 meter verderop in de armen van haar dode moeder teruggevonden. Heather Town (32) had er alles aan gedaan om haar dochtertje te beschermen. Ze gaf letterlijk haar leven voor AnneMarie. De peuter ligt in het ziekenhuis met enkele gebroken ribben en een gebroken bekken, maar haar toestand is stabiel.

Buren hoorden het meisje huilen in een bos, vele tientallen meters van de plek waar de mobilhome van het gezin stond. "Haar moeder hield het kleine meisje letterlijk vast", vertelt een getuige aan nieuwszender Fox/Tampa Bay. Op die manier heeft de vrouw het leven van haar dochter gered. De buren namen het kindje uit de armen van haar dode moeder, omdat het moeilijk kon ademen en prikkeldraad op haar handje had.

Breuken
Heather Town, een moeder van drie, werd door de wetsdokter dood verklaard. Haar kindje kwam er met enkele breuken vanaf. "Ze hield meer van haar kinderen dan van wat dan ook", zeggen de vader van het slachtoffer en haar zus in koor. "Ze hield haar baby vast en redde zo haar leven, terwijl ze haar eigen leven opofferde. Dat past helemaal bij wie ze was, ze offerde zich altijd op voor anderen."

Noodtoestand
De tropische storm Debby heeft de afgelopen dagen duizenden woningen en bedrijven verwoest voor de kust van Florida. Zo'n 35.000 gezinnen zitten zonder stroom. De gouverneur heeft de noodtoestand uitgeroepen.

reuters
 
Ze hield meer van haar kinderen dan van wat dan ook. Ze hield haar baby vast en redde zo haar leven, terwijl ze haar eigen leven opofferde. Dat past helemaal bij wie ze was.
Familieleden dode moeder
reuters
reuters
reuters
reuters