Overwegend zwaarbewolkt met regen of buien. Kerstmis wordt droog met zonnige perioden

ShutterStock
Het is zondag overwegend zwaarbewolkt met perioden van regen of buien, die van west naar oost door het land trekken. Dat meldt het KMI. In de loop van de namiddag wordt het droger vanuit het westen, met geleidelijk een paar opklaringen. Het is nog altijd zacht met maxima van 5 graden op de Ardense hoogten tot 9 graden in Vlaanderen. De wind waait wel matig en tijdelijk vrij krachtig uit zuidwest tot west, met rukwinden tot 70 kilometer per uur.

Zondagavond vallen er nog tijdelijk buien in het oosten van het land. Geleidelijk komen er overal opklaringen en wordt het droger. In de nacht van zondag op maandag is het meestal gedeeltelijk tot zwaarbewolkt met kans op enkele plaatselijke buien. De minima liggen tussen 4 en 7 graden.

Maandag wisselen wolken en opklaringen elkaar af. Het is licht wisselvallig met enkele plaatselijke buien, vooral dan in het zuiden van het land. De maxima schommelen tussen 5 graden in de Ardennen en 9 graden in Vlaanderen. De wind waait matig uit zuidwest tot west, met rukwinden tot 50 kilometer per uur.


Maandagavond is het meestal droog met opklaringen en wolkenvelden. In de loop van de nacht neemt de bewolking toe vanuit het zuidwesten met in het tweede deel van de nacht geleidelijk lichte regen vanuit het westen. De minima liggen tussen 4 en 7 graden.

Dinsdagochtend verlaat een regenzone het land via het noordoosten. Daarachter wordt het wisselvallig met opklaringen en wolkenvelden en een reeks buien. De maxima schommelen tussen 7 graden op de Hoge Venen en 11 graden in Vlaanderen. Er waait een matige tot vrij krachtige wind uit zuidwest tot west met rukwinden tot 70 à 80 kilometer per uur.

Op kerstdag zijn er ‘s ochtends nog enkele buien mogelijk, vooral dan in het oosten van het land. Nadien, wordt het, onder invloed van een hogedrukcel over Frankrijk, meestal droog met opklaringen en wolkenvelden. De maxima schommelen tussen 3 of 4 graden op de Hoge Venen en 7 of 8 graden in Vlaanderen.

Donderdag trekt een depressie voorbij in onze omgeving en die zorgt voor perioden met regen of buien (eventueel voorafgegaan door wat smeltende sneeuw op de Ardense hoogten). De maxima schommelen tussen 3 en 7 graden ten zuiden van Samber en Maas, en tussen 7 en 9 graden in Vlaanderen. 
1 reactie

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


  • Theo Schuermans

    En de romantische zielen krijgen weer geen witte kerst.