Orkaan Florence wint snel aan kracht en is nu "extreem gevaarlijk"

Florence was gisteren nog een tropische storm, maar wordt sinds deze ochtend als orkaan bestempeld door de weerdiensten.
Twitter National Hurricane Center Florence was gisteren nog een tropische storm, maar wordt sinds deze ochtend als orkaan bestempeld door de weerdiensten.
Het Amerikaanse National Hurricane Center waarschuwt dat orkaan Florence tegen het einde van de week met grote kracht het zuid-oosten van de VS zal bereiken. Florence was gisteren nog een tropische storm, maar wordt sinds deze ochtend als een "grote en extreem gevaarlijke" orkaan bestempeld door de weerdiensten. 

Florence haalt windsnelheden van 150 km/u en beweegt nu boven de Atlantische oceaan, op zo'n 1.210 km van het eiland Bermuda. Volgens het National Hurricane Center is het nu nog te moeilijk om exact te bepalen welke weg de orkaan zal afleggen. Toch waarschuwt het centrum dat het gebied vanaf het noorden van Florida tot North Carolina zich maar beter schrap zet voor de komst van de orkaan. 

Er wordt voorspeld dat de orkaan het zuid-oosten van de VS zal bereken op donderdag. De gouverneurs van de staten Virginia en North en South Carolina hebben al de noodtoestand afgekondigd om zich zo betere maatregelen te kunnen treffen. "Maak nu alvast plannen", adviseerde gouverneur Henry McMaster de bevolking van South Carolina tijdens een persconferentie. "Stel je maar voor dat een zware orkaan South Carolina vol in het midden raakt."

Ook van de tropische stormen Isaac en Helene, die op dit moment boven de Atlantische oceaan aan kracht en snelheid winnen, wordt verwacht dat ze vandaag of morgen orkanen zullen worden. 
4 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Jurgen Van Den Bergh

  @Karen: Ze spreken van een gebied van het noorden van Florida tot North Carolina. Daar is dan automatisch ook Georgia bij zonder het te hoeven vermelden. Tennessee ligt verder in het binnenland. Daar raakt een orkaan nooit.

 • Walter Mertens

  Va is uurtje rijden van nc he karin verwimpt. Mijn dochter heeft al orkaan alarm gekregen op de gsm . ik bedoel AL de geregistreerde gsm nrs. En noodtoeloop opleiding in haar walmart

 • Liesbeth De Vuyst

  Op de satellietbeelden is Hélène al serieus uitgegroeid. Daar gaat nog serieuze ellende van komen als die aan land komt....

 • karin verwimp

  "...vanaf het noorden van Florida tot North Carolina..." en "...De gouverneurs van de staten Virginia en North en South Carolina ..." Iets klopt er hier niet. Virginia ligt hoger dan North Carolina en van Tennessee en Georgia wordt niet gesproken.