Opnieuw winterse neerslag verwacht: tot 10 centimeter sneeuw in Hoge Venen

(Archieffoto)
Gianni Barbieux (Archieffoto)
Vandaag is het wisselvallig met regen en lokaal ook smeltende sneeuw. In de loop van de dag is er meer ruimte voor enkele opklaringen. De maxima liggen tussen 0 en 6 graden, meldt het KMI. De komende dagen wordt er nog winterse neerslag verwacht.

In de Hoge Venen kan er in de loop van vandaag 10 centimeter of meer verse sneeuw bijvallen. Er staat een matige tot vrij krachtige en aan zee soms krachtige wind uit westnoordwest die geleidelijk in kracht afneemt. Tijdens de buien kunnen de windstoten oplopen tot zo'n 65 kilometer per uur.

Komende nacht vallen er over het oosten van het land nog enkele sneeuwbuien, maar in het tweede deel van de nacht sterven ook daar de buien uit. Algemene nachtvorst met minima tussen -5 graden of minder boven de Ardense sneeuw en -2 graden in het westen.

Morgen is het meestal droog met 's ochtends waarschijnlijk op vele plaatsen opklaringen. In de loop van de namiddag drijven er steeds dichtere sluierwolken binnen vanuit het westen. Vooral na de middag is een winterse bui niet uitgesloten. De maxima liggen rond 3 graden in het centrum van het land. In de Hoge Venen blijft het vriezen. Morgennacht bereikt een sneeuwzone vanuit Frankrijk onze streken.

Ook woensdag wordt er winterse neerslag verwacht. De sneeuw blijft liggen, met gevaar voor gladde wegen. Maxima net boven het vriespunt in het centrum en net eronder in de Hoge Venen. Donderdag wordt het droger, maar vrijdag mogen we ons opnieuw verwachten aan winterse neerslag.
5 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • robrecht Peeters

  ligt aan de klimaatopwarming......

 • Bart Demulder

  Of het nu te droog, te nat, te warm of te koud, weinig sneeuw of veel sneeuw valt. Een groepje wetenschappers en politiekers zegt dat het ons schuld is omdat we te veel co2 uitstoten en dat groepje kan ondertussen rijk worden omdat het zwaar geïnvesteerd heeft in nieuwe co2 vriendelijke technologieën en Politiek heeft een manier gevonden om nieuwe wetten en taksen op te stellen om ons nog meer onder controle te houden

 • Walter Mertens

  Meer dan 1 cuub water op minder dan 12 uur. Van 94 vierkante meter opgevangen

 • Cor Dierckx

  Allemaal een paar dagen betaald verlof vragen (moet toch kunnen) de scholen extra verlof en dan allen daar heen.

 • Mark Peeters

  Alé als het waar is zou het de derde dag zijn, strenge winters toch hé tegenwoordig ....