Opnieuw winterpret voor de deur: vanaf vrijdag tot 10 centimeter sneeuw

Vandaag zwaarbewolkt maar meestal droog

Thinkstock
Sneeuwliefhebbers moeten nog heel eventjes geduld uitoefenen, maar kunnen zich vanaf vrijdag opnieuw volop uitleven. Dan wordt het na enkele warmere dagen opnieuw flink kouder, en is er vooral in de Ardennen een grote kans op een stevige laag sneeuw.

Vandaag is het meestal zwaarbewolkt met in de namiddag mogelijk een paar korte opklaringen. Hier en daar kan er in de voormiddag wat motregen vallen, maar het blijft overwegend droog. In de Ardennen beperken lage wolken, nevel en mist een groot deel van de dag het zicht. Dat meldt het KMI. 

De maxima schommelen vandaag van 2 graden in de Hoge Venen tot 9 graden aan zee, met waarden rond 7 of 8 graden in het centrum van het land.

Vanavond en vannacht verwachten we veel lage wolken maar overwegend droog weer. Ten zuiden van Samber en Maas blijft het op vele plaatsen mistig. De minima schommelen van 1 graad op de Ardense hoogten tot 6 graden aan zee, met waarden rond 3 of 4 graden in het centrum. 

Morgen wordt het meestal zwaarbewolkt maar blijft het vaak droog. De maxima liggen tussen 3 graden in de Ardennen en 9 graden aan zee. Op het einde van de namiddag kunnen er meer opklaringen voorkomen, vooral in de westelijke helft van het land. 

Donderdag begint waarschijnlijk nog droog en wisselend bewolkt. Vanuit het noordwesten trekt een storing over ons land en gaat het overal regenen. In het zuidoosten van het land blijft het mogelijk nog droog tot de avond. De maxima liggen tussen 4 en 10 graden. De zuidwestenwind wakkert flink aan.

Sneeuw in het weekend

Van vrijdag tot en met zondag wordt het kouder, met maxima rond het vriespunt in de Ardennen en rond 3 graden in het centrum. Het is wisselvallig met sneeuwbuien in de Ardennen en buien van smeltende sneeuw of soms sneeuw op de meeste andere plaatsen. In het westen en langs de grens met Frankrijk blijft het mogelijk droger met meer opklaringen.

Ook weerdienst Noodweer Benelux verwacht komend weekend sneeuw. Zeker in de Ardennen, maar ook in Vlaanderen moet er rekening gehouden worden met winterse buien. Overdag zijn dit meestal buien van smeltende sneeuw in Vlaanderen en sneeuw in de Ardennen. Bij voldoende intensiteit kan er zich dan ook tijdelijk een sneeuwdek vormen in Vlaanderen, in de Ardennen blijft hij sowieso liggen.

Tijdens de ochtend-, avond- en nachtperiode kunnen er ook in Vlaanderen sneeuwbuien vallen en kan het even wit komen te liggen. In de Ardennen wordt er een sneeuwdek van om en bij de 10 centimeter verwacht tijdens het weekend.
13 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • an Vanautgaerden

  Het zou moeten tss 3 en 6 u s morgens sneeuwen en de wegen open en ijzel en sneeuwvrij , maar ja dat gaat niet...dan liever geen ijzel en sneeuw maar droog en fris met zon

 • Marijke Braeken

  Één meter dik moest 't liggen. En dat een paar weken. Rust!

 • Johan De kegel

  In de alpen?

 • Bo Deschutter

  "In de Ardennen" en "Tot 10 cm sneeuw". Evengoed kan er niets vallen.

 • Juliette Francois

  Mijn gedacht, Guido ! En vanaf 2de kerstdag zo'n 18 graden ... Een mens mag dromen. Ik moet het anders niet hebben, een grote verkeersellende is het.