Opnieuw warme zomerdag, af en toe een lokaal buitje (vanaf dinsdag iets frisser)

Mensen genieten van een dagje op het strand aan het meer van Genève in Zwitserland.
EPA Mensen genieten van een dagje op het strand aan het meer van Genève in Zwitserland.
Na het optrekken van de plaatselijke nevel of een mistbank, krijgen we deze ochtend meestal zonnig weer. In de buurt van de grens met Nederland is er wel kans op lage wolkenvelden. Dat meldt het KMI. 

Vanaf de late voormiddag ontstaan er echter stapelwolken en schuiven er hoge wolken binnen vanuit het westen. In de late namiddag lijkt een enkel buitje niet helemaal uitgesloten. De maxima liggen op de meeste plaatsen tussen 25 en 28 graden. Op de Ardense hoogten en aan zee blijft het koeler, met maxima in de buurt van 22 graden. 

Meisjes rijden hun paarden het water in om verkoeling te zoeken in Ierland.
REUTERS Meisjes rijden hun paarden het water in om verkoeling te zoeken in Ierland.

Gedeeltelijk bewolkt

Vanavond en vannacht wordt het op de meeste plaatsen helder. In het zuidoosten van het land blijft het echter gedeeltelijk bewolkt. Er is kans op vorming van nevel en lokale mistbanken. De minima liggen tussen 10 en 16 graden. 

Ook zaterdag blijft het droog en vaak zonnig, met enkele onschuldige wolkenvelden. De maxima schommelen tussen 22 graden op de Hoge Venen en 29 graden in de Kempen.

Zondag en maandag blijft het meestal zonnig en droog. De maxima schommelen tussen 21 graden aan zee en 27 of 28 graden in de Kempen.
Dinsdag en woensdag worden er vanaf de Noordzee meer wolkenvelden over onze streken aangevoerd. Een spatje regen is niet uitgesloten, maar het blijft op de meeste plaatsen droog. Het is iets minder warm met maxima tussen 19 en 24 graden. 

Mensen genieten van een dagje op het strand in Frankrijk.
AFP Mensen genieten van een dagje op het strand in Frankrijk.5 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Thierry Deleu

  Warm of koud, voor mij mag het enkelen dagen goed regenen. Mijn 10.000 liter regenput is al 4 weken leeg!!! De wei is helemaal ros geworden en de maïsoogst is aan sterven bij ons !

 • Pieter De Ruyter

  Van mij mag het iets koeler worden,dankzij de nieuwste isolatienormen lijkt onze woning een niet af te koelen sauna.Bovendien wordt het voor de landbouwers een echt rampjaar,nog 10 dagen zo droog en de mais zal gewoon doodgaan op het veld.Steeds meer regenputten raken leeg zodat het waterverbruik spectaculair zal stijgen.Zelf in de onze van 10000 liter zit er maar 3000 meer.

 • danny buyse

  Regen hebben we nodig! Of het nu 20° is of 30° is dat maakt niet uit. Ons persoonlijke watervoorraad geraakt ook stilletjes aan op in onze regenput of watertonnen. Hoe moeten we dan onze planten met bloemen water geven die in mijn geval toch in totaal 150 euro hebben gekost?

 • Charlotte De greef

  Fantastisch! Van mij mag het elke zomer zo zijn!

 • Febe Chapin

  Waar bleeft het "voorspelde onweer"? Ze kunnen dit jaar niets meer voorspellen qua regen. Ik vermoed om dat de weerspatronen volledig nieuw zijn geworden..