Opnieuw veel zon vandaag: plaatselijk tot 22 graden

© Bart Leye
Het wordt opnieuw een zonnige dag, met vanochtend plaatselijk wat nevel of mist.Tegen de middag ontwikkelen zich wat stapelwolken, maar de opklaringen blijven breed. De maxima schommelen tussen de 16 graden in de Hoge Venen, en plaatselijk 22 graden in Vlaanderen.

In het westen kunnen de wolkenvelden wel voor een lokale bui zorgen. Elders blijft het waarschijnlijk droog. Volgende nacht wordt het overal gedeeltelijk bewolkt en overwegend droog. Op de Ardense hoogten bedragen de minima 5 graden, in Vlaanderen 12 graden, zo meldt het KMI.

Ook morgen schijnt de zon vaak, bij maxima tussen 15 graden aan zee en 21 graden in de Kempen.

Zaterdag krijgen we een afwisseling van zwaarbewolkte perioden en soms brede opklaringen. Vooral in het westen van het land is er kans op een enkele bui. De maxima liggen rond de 20 graden in het centrum.

Zondag, met de verkiezingen, krijgen we eerst brede opklaringen, maar in de namiddag meer wolkenvelden. Aan zee blijven de opklaringen breed. In het oosten is er kans op enkele buitjes. Elders blijft het droog. De maxima schommelen rond 21 graden in het centrum.

Een regenzone trekt maandag door het land, van west naar oost. Achter de regenzone wordt het droog en verschijnen er opklaringen, vooral in het westen van het land. De maxima liggen rond 18 graden in het centrum.

Dinsdag wordt het wisselend bewolkt met buien.
2 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • Georges Vande Velde

    Robrecht Peeters , 20 graden is dat al extreem in de maand mei ? Klimaatopwarming , volgende week 15 graden hoe zal dat heten ?

  • robrecht Peeters

    wie nu nog twijfelt aan de klimaatopwarming die is echt van slechte wil.