Exclusief voor abonnees

Opmars fatale hitte: mens kan de combinatie vocht en extreme warmte niet aan

Mannen in het Pakistaanse Karachi zoeken beschutting onder een brug tijdens de hittegolf van 2015. Duizenden mensen, onder wie veel daklozen, kwamen destijds om het leven.
AFP Mannen in het Pakistaanse Karachi zoeken beschutting onder een brug tijdens de hittegolf van 2015. Duizenden mensen, onder wie veel daklozen, kwamen destijds om het leven.
Temperaturen op aarde die voor de mens fataal zijn, daarmee zou het niet zo’n vaart lopen. Vergeet het maar. De combi van te veel warmte en vocht wordt een angstbeeld.

Je hebt 4% van dit artikel gelezen
27 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Marc Wuytack

  Wat gebeurt er met de dieren, die zich nog minder kunnen beschermen

 • eric debanne

  Het overbevolking is het grootste probleem in de wereld helaas ...! En de natuur begin zich te wreken

 • Erwin Van Kemseke

  Natuurlijke selectie. Zwakken vallen af. Wet van de natuur.

 • John Rogers

  Men zal dan ook weer dit blijven minimaliseren waar onomkeerbaar de som der delen van fatale menselijke domheid zichzelf vernietigd..

 • Lydia Appelmans

  Hier in Spanje is vele maanden per jaar zo warm, en toch is het hier de groenten- en fruittuin van Europa. Maar ja, hier vangen de boeren het regenwater op dat van de bergen komt en langs de kust staan ontziltingsfabrieken, zodat er altijd zoet water genoeg is. In België laten ze het vele regenwater gewoon weglopen.