Opgepast voor rijmplekken, zachter naar het weekend toe

Aanvriezende mistbanken kunnen her en der voor gladde rijmplekken zorgen.
Thinkstock Aanvriezende mistbanken kunnen her en der voor gladde rijmplekken zorgen.
Eerst hier en daar nevel en aanvriezende mistbanken vandaag. Plaatselijk kan het glad worden op de weg. Later op de dag wisselen lage wolkenvelden en opklaringen elkaar af. In de Ardennen is het zonnig. De maxima schommelen tussen 2 graden in Hoog- België en 7 aan zee. De wind wordt matig uit zuid tot zuidwest.

In het tweede deel van de nacht trekt een zwakke storing vanaf de kust door het land. In de Ardennen kan er eerst wat aanvriezende regen vallen of enkele sneeuwvlokken. Op het einde van de nacht wordt de regen intenser over het noordwesten. De minima schommelen tussen -3 graden in de Hoge Venen en +6 aan zee. De zuidwestenwind neemt in kracht toe en wordt op het einde van de nacht soms vrij krachtig met rukwinden tot 50 km/h.

Morgen trekt een regenzone van west naar oost door het land. In de ochtend is wat lichte winterse neerslag mogelijk in de Ardennen. Maxima tussen 2 graden op de Ardense hoogten tot 11 graden aan zee. De zuiden- tot zuidwestenwind is matig tot vrij krachtig met rukwinden tot 50 à 60 km/ h.

Zaterdag tijdelijk rustiger met vrij veel bewolking maar in de loop van de dag verschijnen er enkele opklaringen. Het blijft meestal droog maar een buitje is niet uitgesloten, vooral dan in het oosten. Vrij zacht met maxima tussen 5 en 10 graden. De wind is matig uit zuidwest tot west.

Zondag trekt een nieuwe regenzone van west naar oost door het land. Er is vrij veel wind uit het zuidwesten. Het is ook zacht met maxima tussen 5 en 12 graden. 
Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.