Opgepast! Straks pittig onweer mogelijk

Bolts of Lightning caught at the end of the road. onweer
Thinkstock Bolts of Lightning caught at the end of the road. onweer
Na een overwegend zonnige voormiddag, trekken er deze namiddag buien van het westen naar het oosten over het land. Die kunnen lokaal pittig zijn met onweer, rukwinden en veel neerslag - mogelijk ook hagel - in korte tijd. Daarvoor waarschuwt het KMI. Ook de komende dagen starten steeds droog, met nadien kans op buien en onweer.

Het zuidoosten van het land krijgt vanochtend onmiddellijk de zon te zien, terwijl het in het noordwesten eerder grijs is, met mist en lage bewolking. Die verdwijnen vrij snel, maar vanaf de middag verschijnen er meer stapelwolken en vanuit Duitsland drijven er buien over het land. Deze buien kunnen pittig zijn met onweer en lokaal veel neerslag op korte tijd. Ook hagel is lokaal mogelijk. 

De maxima liggen tussen 16 graden aan de kust en 25 graden in de Kempen. Er waait een meestal matige wind uit oostelijke tot noordoostelijke richtingen in het binnenland. Aan zee verwacht het KMI eerst een noordoostenwind en later een noordelijke zeebries.

Vanavond blijft het wisselend tot soms zwaarbewolkt met nog steeds lokale en soms onweerachtige buien. In de loop van de nacht neemt de buienintensiteit geleidelijk af. De minima liggen tussen 9 en 14 graden bij een zwakke tot matige wind uit het oosten tot het noordoosten.

Van maandag tot en met donderdag wordt nagenoeg hetzelfde weer voorgeschoteld: eerst vrij zonnig, maar later toenemende kans op buien of onweer. De maxima schommelen rond 25 graden in het centrum, aan de kust is het iets koeler door de zeebries. Vrijdag en zaterdag zou het droog blijven.
64 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Jozef Van Schuerbeeck

  Nog enkele jaren en we leven hier in een woestijn. De mens is de natuur en dus ook zichzelf aan het kapot maken.

 • Stef de Cloe

  't Heeft wel wat geregend in Knokke, vanavond...

 • danny buyse

  @Liesbeth, het is duidelijk dat gematigd zomerweer meer uw ding is en zo zijn er heel veel en daar hoor ik ook bij. De zon hebben we echter wel nodig maar voor de rest heb je volledig gelijk.

 • karin verwimp

  Laat maar komen. Me groes heeft het water hard nodig wil het groen blijven.

 • Brent Van Renterghem

  Ik volg Liesbeth in die zin dat het idd mag regenen voor de natuur... En zeker voor de boeren.