Op naar 30 graden

BELGA
Een heerlijk zomers weekend was het, met temperaturen rond de 22 graden, wat voldoende bleek om de stranden - en overal in Vlaanderen ook de terrassen - te doen vollopen. En het is nog niet uit met de pret: ook vandaag en morgen wordt het zomers en woensdag flirten we zelfs met de 30 graden. Helaas gaat dat wel ten koste van de stabiliteit: er zijn ook buien en onweders in aantocht.

Er is vanmiddag en -avond veel zon, afgewisseld met wat stapelwolken. Er bestaat een kleine kans dat een enkele wolk tot een bui kan doorgroeien. Er waait een zwakke tot matige wind uit het zuiden tot zuidoosten en in een strook dicht bij de kust zal de wind enige tijd uit zee gaan waaien. De maxima bedragen 20 tot tot 25 graden.

Komende nacht wordt het licht bewolkt. De minimumtemperatuur bedraagt dan 8 graden op de Hoge Venen en 11 tot 15 graden in de rest van het land.

Morgen is het eerst vrij zonnig. In de loop van de namiddag verschijnt er stilaan meer bewolking en 's avonds en in de nacht komen vooral over het westen van het land onweersbuien tot ontwikkeling. De wind waait matig uit het zuiden tot oosten, later ruimend naar zuiden tot zuidwesten. De maximumtemperaturen variëren dan van 23 tot 28 graden.

Vanaf woensdag tot en met zondag is er rustig lenteweer met geregeld zon, maar ook enkele regen- of onweersbuien. De middagtemperatuur daalt geleidelijk van zowat 24 graden woensdag naar ongeveer 20 graden in het weekend.